Hvordan var det å trene med Andreia Brazier?

Foto: Andreia Brazier ( 4 ganger world champion wfbb Champion ) , jeg og Styrkeløftbabe Hanne Katrin Albretsen Tveit

To dager før juleaften ble det bestemt at vi skulle dra til Dubai. Jeg møtte Hanne Katrin via snapchat da vi hadde en felles interresse for styrkeløft. Hun spurte meg hvilke løftesko jeg ambefalte og vi kom i snakk. Det viste seg at hun også var i Dubai og jeg inviterte henne med på trening. Jeg booket en time med Andreia Brazier da jeg syntes det ville være fasinerende å få innblikk i hennes trening og hvordan hun var som person.

 

Da jeg først googlet fikk jeg inntrykk av at hun holdt til på 24 fitness som var gymet for hardcore fitness og bodybuilders i Dubai. Det var ikke så enkelt å finne ut av alt umiddelbart. Jeg testet å trene på 24 Fitness og det kunne minne litt om det anerkjente Golds gym som er mekka for styrketrening i LA og litt samme vibe som Haralds gym her i Norge. På gymet var det fokuserte fitness og bodybuildere i hovedsak, men også en del andre ekstreme målbevisste mennesker som så ut til å like gå sine egne veier. Andreia trente der tidligere.

Nå er hun tilknyttet Train Strength and Fitness og trener sine faste kunder der. Det kostet 4500 kr for en privat PT time med Andreia og ca. 1000 kr for en smallgroup training. Siden jeg ikke visste hva jeg kunne forvente valgte jeg selv å gå for en gruppetime og det holdt lenge for å få inntrykk av hennes trening og hvordan hun var som menneske.

Etter å ha researchet litt på nettet fant jeg ut av ting og jeg kontaktet the love of her life Kassen El Uneis som så ut til å ha ansvaret for bookingen og alt det formelle rundt. Jeg skrev til han på Whats up og han var proff og svarte raskt. Vi fikk ingen informasjon om treningen og hva vi kunne forvente annet enn pris. Vi ble heller ikke stilt noen spørsmål. Jeg sendte riktignok en mail med informasjon, men den fikk jeg ikke inntrykk av at ble lest.

Da vi kom på Treningsstudio ble vi geleidet opp i 2.etasje til Andreia og hun var mildt sagt laid back og veldig seg selv. Dette poengterte hun dessuten flere ganger at hun ikke kunne forstå hvordan folk klarte å late som om alt var så bra når de hadde en dårlig dag. Om hun hadde en dårlig dag så synes hun det var helt ok. Hun følte ikke hun behøvde å late som om alt var bra. Hun stilte ingen spørsmål til Hanne og meg angående vår treningsbakgrunn før vi startet treningen og det første hun satt meg til å gjøre var en mageøvelse med ca. 300 repetisjoner. Vi forstod raskt at hennes trenerstil var litt militærstil. Vi valgte å bare gjøre som hun sa uten å stille så mange spørsmål. Jeg stilte allikevel noen spørsmål for å få innblikk i hennes treningsfilosofi. Hun ønsket ikke å komme med noen konkrete svar på dette. Min opplevelse var at hun var veldig opptatt av å lytte til egen kropp. Hun sa selv at hun var lat og at hun noen perioder kunne gå lenge uten å gå på gymet.

Andreia synes det var enkelt å spise sunt siden helsen var viktig for henne og at hun heller var nøye med kostholdet enn å gå masse kondisjon på diett. Så var hun opptatt av å trene hardt og tunge vekter. Økten hun dro oss igjennom vil jeg si var en Fitness/ Crossfit inspirert time hvor vi lå på et repetisjonsantall på 10-12 repetisjoner og kjørte igjennom hele kroppen i ulike giant sets, men også noen single.

Økten så ca slik ut:

A1: Leg up

A2: Russian Tvist

B1: Knebøy med shrug, Knebøy med shrug, Pushup , Goblet squat x 5 runder

C1: Prowler 4 runde

D1: Hofteløft 10 x 4 + Thrusters 10 x 4

E1: Knebøy i maskin 12 x 4 ( Her var hun nøye med å gå dypt og ha rett teknikk framfor å lesse på)

F1: : Bakoverliggende beinpress 12 x 4 ( Her lesset hun på vekter)

G1:  Gående utfall med stang

Selv om hun ikke ønsket å si konkret noen filosofi sa hun at hun ikke planlagte øktene, men at mye var tilfeldig og at hun lyttet til kroppen og gjorde det hun følte for. Målet var å få trent så mange øvelser som mulig i løpet av øktene og få brutt ned musklene.

Hun var veldig veldig lite positiv og sprudlende i løpet av økten. Hun sa hva vi skulle gjøre og en gang ga en positiv feedback for teknikken min. Ellers hadde hun klare meninger om hvordan ting skulle gjøres.

Andreia tok seg god tid. Dere som har trent litt skjønner jo at denne økten tok sin tid. Vi var ca 5 personer i smallgroup som ble beordret hit og dit i nesten to timer. Etter økten slo vi av en prat og da viste det seg at Andreia var helt ferdig med konkurranser og at drømmen nå var å få barn og bli mamma. Hun tok seg selv veldig lite høytidelig og tok selv fram sin egen snapchat og ville ta bilde med oss. Vi tok da selvfølgelig fram vår snap også og fikk følelsen av at Andreia var veldig down to earth og seg selv. Dette var også et av hennes viktigste budskap og det var jo utrolig kult siden LA Lifestyle og alt det jeg brenner for er at mennesker skal være seg selv. Jeg har ingen problemer med å forstå hvorfor hun har vunnet 4 år på rad. Hun tok ingenting personlig og brydde seg lite om hva andre sa. Hun var veldig tydelig og bestemt og lite opptatt av å imponere. Akkurat nå fikk jeg inntrykk av at hun var inne i en periode hvor hun ikke var så motivert, men hun gjør det som skal til når et mål skal nåes.

Videre sa hun at hun ikke synes det var så viktig å gå rundt med lav fettprosent når man ikke skulle konkurrere og at helsen var viktigere. Hun var riktignok opptatt av å være flink med kostholdet da hun brydde seg om det estetiske og å se bra ut.

Både Hanne Katrin og jeg ble støle da Andreia var god på å pushe 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *