Styrkeløft tenner meg!

Du vet du er hekta når du etter treningen knapt klarer å vente på neste økt. De av dere som har kjent meg en stund har vel etterhvert forstått at jeg elsker trening,  det å utfordre meg selv og å være i utvikling. Jeg trives med å være atletisk og allsidig.For meg handler det om både det indre og ytre. Kroppen må fungere i de utfordringene jeg kaster meg ut i og jeg må føle meg vel med min egen kropp. En strukturert plan for trening og kosthold er min grunnmur og vi bygger ikke et hus uten grunnmyr.  For meg er det viktig å variere treningen hele tiden slik at jeg holder meg motivert til enhver tid. Min jobb handler om å få andre til å bli inspirert til treningsglede og til å bli en sterkere utgave av seg selv og da er det viktig at jeg først og fremst tar ansvar for å holde meg selv motivert. Det er ingen andre enn meg selv som kan ta ansvar for dette. Dette mener jeg handler om selvrespekt og å ta seg selv på alvor. Det å praktisere positiv egoisme. Ta vare på deg selv først for å ha energi å tilføre andre. Hvordan kan du inspirere andre og gi av deg selv om du ikke har overskudd? Dette skriver jeg også om i boken jeg har skrevet «Bra Nok!» .

Jeg er nøye med å lytte til egne behov og jeg er nødt til å kjenne på utfordring og selvutvikling i livet for å kjenne at jeg har god livskvalitet. Jeg har det best når jeg er fokusert på vei mot mål og sprenger grenser. Det å utfordre min egen komfortsone og oppleve mestring gir meg økt selvtillit og jeg kjenner at jeg vokser både mentalt og fysisk. Dette er en av mange verktøy jeg har brukt for å bygge meg opp til å bli mer selvsikker de seneste årene. Hva er det verste som kan skje? At jeg feiler? Det lærer jeg av. Det er ikke det å nå mål alene som motiverer meg, men prosessen på vei mot målet og hvordan jeg kjenner at det gjør meg sterkere. For hvert delmål på veien jeg når kjenner jeg at jeg blir tøffere og den enorme stoltheten jeg kjenner på når jeg fullfører og gjør det jeg har lovet meg selv er en enorm tilfrestillelse. Når jeg er stolt av meg selv behøver jeg ikke like mye ytre bekreftelse. Denne strategien gjør at jeg er mer indre motivert og det holder meg motivert over mye lenger tid. Det at jeg også setter mål som er verdiankret gjør at jeg tåler mer motgang på vei mot mine mål og er villig til å strekke meg lenger for å nå de. Det må være viktig nok for meg for at jeg skal være villig til å gå «all in».

Nå er vi på som sagt på Girlpower Treningscamp til Fuerteventura på Playitas Resort. Dette er Apollos beste treningsresort og innimellom slagene får webcoach i LA Lifestyle Vibeke Litland og jeg skvist inn noen styrkeøkter. Vibeke er nå på diett mot nye konkurranser i Bodyfitness og jeg er «offseason» og  jobber mot å kvalifisere meg til NM i Styrkeløft, så vi kjører styrkeløft og fitness økter annenhver dag. Vi bytter på å lede øktene og deler kunnskap slik at vi samtidig utvikler oss og gjør hverandre bedre både som coacher og utøvere.

Teamwork is dreamwork 🙂 

Dagens økt så slik ut:

Knebøy:

4 x 4 på 77% av 1 RM ( 72,5 kg )

Benkpress:

3 x 3 på 87 % av 1 RM ( 56-60 kg )

2 x 40 kg 60% av 1 RM

Sumo med stopp over bakken: ( For å terpe på teknikk og oppspenn / holdning)

4 x 6 på 71% av 1 RM

Er det flere som skal konkurrere i styrkeløft eller fitness i 2017 ?

Performancecoach Lene Alexandra

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *