Fra Bikinifitness til Styrkeløft?

Da jeg gikk av scenen i min første fitnesskonkurranse i januar følte jeg som jeg har nevnt tidligere at det var noe som manglet. Det var en kul opplevelse siden jeg stilte i Los Angeles og reiste med min daværende kjæreste. Men jeg følte det manglet en fysisk prestasjon. Jeg startet såvidt litt med Styrkeløft tidligere i år, men jeg ønsket å delta i Bikinifitness i NM sammen med mitt eget Team LA Lifestyle og når man skal bli sterkest mulig er det ikke det beste å gå på fitnessdiett samtidig, så jeg la styrkeløft litt på is.

Uken før Olympia Amateur i Italia San Marino derimot følte jeg at jeg var skikkelig klar for å komme i gang med Styrkeløft for fullt  da jeg alltid liker å ha noen konkrete mål og jobbe imot og derfor valgte jeg melde meg inn i Christiania Atletklubb. Jeg meldte meg også på deres åpne stevne nå i dag kun EN uke etter Fitnesskonkurransen. Mange mente at det var en dårlig ide. Det gjorde at jeg fikk enda mer lyst! Mange mente at jeg da ville være på mitt svakeste etter å ha vært så lenge på diett. Selv trodde jeg ikke at jeg ville føle meg svak da jeg mener mye sitter i hodet.  Jeg valgte og ikke lytte til det andre sa og ønsket heller erfare og kjenne etter på min egen kropp hvordan JEG håndterte dette.

Egentlig hadde jeg meldt meg på i 57 kg klassen siden jeg regnet med det var hva jeg ville veie i dag. Men jeg har spist godt og kost meg etter konkurransen forrige helg og allerede gått opp en god del kg. Jeg hadde nok en litt annen oppkjøring enn de andre som deltok. I går var jeg nemlig på lunch på Hanami hvor jeg koste meg med fargerike drinker og på kvelden var det julebord med LA Lifestyle her hjemme hvor jeg serverte ribbe og boller med vaniljekrem. Jeg synes det var spennende å se hvordan jeg presterte på min aller første styrkeløftkonkurranse i mitt liv med å ha «de dårligste forutsetninger». Ikke har jeg trent noe særlig knebøy, benk og markløft heller. Jeg har jo fokusert på fitness og trent deretter. Jeg ønsket å teste meg selv og se hvor tøff jeg er mentalt og hvor bra jeg klarte å prestere selv da jeg ikke var forberedt. Jeg veide inn på 57 kg og 400 gram. Så gikk jeg en tur for å se om jeg kunne komme ned på 57. Da ville jeg stilt i en egen klasse. Det gikk ikke, men jeg klarte miste 300 gram på 1 times gåtur. Utrolig lærerrikt og spennende. God erfaring å ha med tanke på et framtidig NM. Jeg liker å vite hva som skal til. På et lite åpent stevne som dette synes jeg det bære være rom for prøving og feiling da det er det vi lærer mest av. Før et NM ville jeg selvfølgelig vært mer nøye med forberedelsene.

Jeg må si jeg er positivt overrasket over min egen prestasjon. Jeg løftet 82,5 i knebøy, 65 kg i benk og 102,5 kg i markløft ( Sistnevnte ble riktignok ikke godkjent, men det ble løft nummer 2 på 95 kg)  Jeg har ikke mistet noe styrke av å være på en fitnessdiett. I dag var målet gjennomføring for å lære og vi safet. Min Performancecoach Jørgen Aasen fra Atlet Fysio holdt meg igjen siden vi ønsket at jeg skulle sitte igjen med en følelse av mestring og en god opplevelse av dagen. Jeg er utrolig takknemlig for at Jørgen var med meg i dag. Det gjorde at jeg kunne slappe av og fokusere på å gjøre det jeg fikk beskjed om. Han kjenner meg godt og derfor bestemte han hva jeg skulle løfte. Han har mye erfaring med å jobbe med atleter og har selv deltatt i styrkeløft. Derfor vet han akkurat hva han skal si og gjøre for å få hans atleter til å prestere sitt beste. For meg er kjemi meget viktig når jeg velger coach og Jørgen er helt magisk. Ekstra gøy var det at i avsluttet med en pers i markløft. WOW, jeg hadde aldri trodd jeg skulle være så sterk nå, men jeg var sterkere enn jeg trodde og det beviser bare at man må drite i å høre på hva alle andre sier. Folk sier mye rart! Mange fokuserer på hindringer, mens jeg ser etter muligheter.

Nå er målet å kvalifisere seg til NM i Styrkeløft. I dag løftet jeg sammenlagt 242,5 kg og for å kvalifisere til NM i styrkeløft i 57 kg klassen må jeg løfte 262 kg. Altså mangler jeg 19,5 kg, men det har både min coach og jeg tro på at er mulig å få til. Jeg hadde mer styrke å gå på i dag. Jeg perset faktisk i Markløft på 102,5 kg i styrkeløftkonkurranse en uke etter at jeg gikk av scenen på Olympia amateur fitnesskonkurranse i Italia. Rått! 😉

Foto: Min Performance Coach Jørgen Aasen kjenner meg og jeg gleder meg til fortsettelsen og målene vi skal nå sammen.

Drømmen er å ta 100 kg i Knebøy, 85 kg i Benkpress og 120 kg i Markløft. Altså 305 kg sammenlagt. WOW, det hadde vært rått!

Jeg gleder meg enormt til å sette i gang for fullt når jeg kommer tilbake fra treningsreisen. Det er en ny konkurranse og mulighet for kvalifisering 5.mars. Jeg er spent på om jeg da er klar til å kvalifisere meg til NM.

Nå skal jeg bli sterk og selvsikker. Dette blir gøy! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *