Hverdag og Reverse diet

_mg_3551

Nå har det gått over en uke siden NM og «hverdagen» har startet. Jeg har økt antall kalorier og skal opp litt i fett% . Fasen etter man går av scenen i fitness kan for mange være veldig utfordrende og det er mange som får utfordringer mentalt i denne fasen da mange får lyst til å spise alt de ikke fikk spise på dietten på en gang. Det finnes utøvere som har gått opp 15 kg i løpet av en uke og det kan være hardt å takle en så stor vektoppgang og endring på så kort tid når du har vært i sceneform. Kroppen ønsker jo gjerne å komme tilbake til «normalvekt» så raskt som mulig og suger til seg næring så godt den bare kan. For at det mentale skal henge med og at man skal takle dette på best mulig måte er min erfaring at det lønner seg å gå gradvis opp i kalorier og jeg selv liker å måle meg ukentlig for å ha oversikt på at jeg går opp i vekt i et passende tempo som jeg føler meg komfortabel med. Men jeg øker kaloriene ganske raskt slik at kroppen får den næringen den trenger så raskt som mulig.

Etter sist konkurranse gikk jeg opp fra 53 kg til 59 kg på ca 12 uker og det fungerte greit. Jeg la vekk fokuset på mitt ytre i denne fasen. Faktisk fjernet jeg løshår, negler, vipper og hadde fokus på Styrkeløft og det å bli sterkere. Dette gjorde at jeg mentalt sett taklet overgangen fra sceneform til «offseason»/ «Normalvekt» bedre enn jeg var forespeilet. Det er tydelighvis færre tilfeller av de som takler dette på en bra måte enn de som går på en smell etter hva jeg har forstått etter å ha delt erfaringer med en del i fitnessmiljøet. Det virker altså som om deter en normal reaksjon og ikke ha fullstendig kontroll i denne fasen og det kan ta 3 måneder eller for noen lenger tid før kroppen og vekten normaliserer seg. Kroppen er smart og tilpasser seg.

_mg_3500

Foto: Jørgen Orlin

Denne gangen blir det derimot litt annerledes for meg da jeg vurderer å stille i en konkurranse i utlandet i desember. Jeg synes det var så gøy at jeg vil gjøre det igjen og det blri en opplevelse å stille i nok et annet land hvor jeg ikke aner hvordan kokurransen eller deltagerne er. Jeg drives jo av spenning, adrenalin, opplevelser og det å nå mål. Så dette gjør meg veldig motivert til å trene mer enn jeg ville gjort ellers. 3.plassen i NM gjorde meg gira å å pushe grenser og bli en råere utgave av meg selv.Jeg føler ikke jeg har noe å tape. Dessuten lærer jeg enormt mye av å teste ut alt dette på min egen kropp. Plutselig har jeg en utøver som også ønsker stille i en konkurranse 8 uker etter de har stilt i en konkurranse og da er det supert å ha vært forsøkskanin og tilegnet meg kunnskap.

Det blir en ny erfaring å stille i en ny konkurranse 8 uker etter en konkurranse, så dette blir lærerrikt og spennende. Jeg har hørt at noen kan ha utfordringer ved at kroppen ikke vil spille på lag, så jeg er spent på å se hvordan min kropp takler dette. Jeg aner jo ikke hvordan kroppen min responderer på før jeg har prøvd. Hva er det verste som kan skje? At kroppen min ikke spiller på lag. Og da må jeg lytte til kroppen og ta avgjørelser deretter.

Siden jeg ønsker å stille i en ny konkurranse i desember kan jeg ikke skru kaloriene helt opp og jeg må derfor sørge for at jeg ikke tar helt av på spisingen. Foreløpig har jeg kontroll og tro på at det skal gå bra. Jeg føler selv jeg har gode rutiner, men tiden får vise.

Jeg ønsker å slå min egen form nok en gang og jeg digger å presse mine grenser. Foreløpig har det ikke vært noe slitsomt å gå på diett og jeg tåler mer smerte, så jeg jobber på og satser på å klare levere en enda bedre form og sceneopptreden enn jeg gjorde på NM i konkurransen i desember. Nå har jeg startet å trene hardere enn før. Jeg synes fitness er SÅ gøy! Det er skikkelig meg og derfor fortsetter jeg. Jeg merker at jeg synes det er så gøy at jeg ikke nødvendighvis har behov for like mange ytre bekreftelser. Det er selvfølgelig veldig hyggelig som i dag når mange kommer bort til meg på NIH convention og gratulerer meg mens de sier de blir inspirert av at jeg går all in og kjører min egen stil. Det rører mitt hjerte.For det har kostet litt å beholde meg selv i en verden hvor mange forsøker påvirke meg til å gjøre som folk flest til enhver tid. Men jeg elsker det livet jeg nå lever. Det å drive med bikinifitness gjør meg glad. Jeg føler jeg får utløp for mange av mine sider jeg har holdt inni meg de seneste årene og at jeg nå kan være meg selv 100% og vise alle mine fasetter.

Jeg ønsker heller å være et forbilde som er ærlig og meg selv samt følger mine drømmer og jobber beinhardt for å nå mine mål enn å være politisk korrekt og gjøre som folk flest for å passe inn.

Ja til frihet, et fargerikt felleskap og respekt for ulikheter! Ja til å følge antijanteloven og nei til mobbing!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *