Hvordan holder du motivasjonen oppe?

la_barcode_1

Foto: Robert Lundell

Er det noe som er helt sikkert er det at motivajson er ferskvare. Den vil komme og gå uavhengig av ulike situasjoner og faktorer. Noen kan bli supermotivert og holde motivasjonen oppe et par uker, men når resultatene på trening uteblir fortsetter de som før og stapper i seg usunne saker og blir liggende på sofaen. Hva er det som skal til for å holde motivasjonen oppe? Er det medfødt?

Selv er jeg født rastløs og lidenskapelig, men siden jeg er en følsom og kreativ sjel med stort engasjement har jeg mange ganger overdrevet og slitt meg ut. Dette har gjort at jeg i perioder har mistet motivasjonen, mistet troen på meg selv og ikke forstått meningen med livet. Men jeg lærer ALLTID noe nytt for hver gang jeg går på trynet og jeg reiser meg ALLTID. Går du for toppene og sprenger grenser slik jeg liker å gjøre må du også regne med nedturene. Er du med på leiken får du tåle steiken. Jeg har fått meg mange slag i trynet og jeg har møtt mange hinder på min vei, men jeg tar ikke et nei for et nei. Spør du mange nok ganger får du til slutt ja. Skyter du mange nok ganger scorer du som regel mål til slutt!

Mange mener at jeg er tidvis ekstrem og typiske kommentarer jeg hører om meg selv er » Klarer hun ikke å gjøre ting halvveis eller?». «Hun er enten all in eller så er hun ikke med i det hele tatt». «Klarer hun ikke måtehold eller»?

Gsus tenker jeg.. Mind your own business and focus on your own life! Jeg er meg sjæl! Om mennesker generelt hadde fokusert mer på seg selv og sine mål framfor å forsøke å trykke andre ned hadde de kanskje nådd sine mål? Jeg er jo lykkelig med å være tidvis ekstrem. Det er lidenskap og jeg elsker jo å pushe mine grenser! Selv forventer jeg jo absolut ikke at alle andre skal være som meg, men respekterer heller at vi alle er ulike.

Jeg digger livet jeg lever og MYE av grunnen til at jeg faktisk når mine mål er fordi jeg til tider tråkker ekstra på gassen fordi jeg må gi det lille ekstra for at jeg skal lykkes med å nå mine mål. Jeg tror oikke på flaks, men på klare og tydelig mål og hardt og dedikert arbeid på vei mot dem. De gangene jeg har nådd store mål i livet mitt har jeg måttet tåle smerte og jeg tror det er sunt. Jeg liker det hvertfall og det gjør meg bedre! Jeg kjenner jeg vokser og er det noe jeg er lidenskapelig opptatt av så er det jo nettopp vekst både mentalt og fysisk slik at jeg til enhver tid kan være den sterkeste utgaven av meg selv.

Det er en stor del av min personlighet og på mange måter er dette min form for balanse. Balanse kan jo bety så mangt avhengig av hvem som ser.  Jeg justerer og finjusterer intensiteten i hvor hardt jeg jobber mot et mål avhengig av situasjonen og med tanke på prioriteringsrekkefølge. Jeg forsøker å ha fokus på rett sted til enhver tid og å være god på timemanagement og effektivitet slik at jeg får maksimalt ut av min tid på denne jorden. Vi vet jo ikke om det er kun et liv eller flere og vi vet ikke når det er over. Det er NÅ vi lever folkens! Så grip de sjansene du får! Hva har du å tape?

Stort sett året rundt går jeg på trening og gjør mine dagligdagse rutiner og er ikke ekstrem i MINE øyne, men jeg har forstått at det som er vanlig for meg er ekstremt for andre. Jeg er bare ikke en person som liker å gjøre ting halvveis. Jeg liker å pushe mine grenser og prestere mitt beste.  Folk er forskjellige og sånn er det bare. For meg handler det om selvrespekt. Det handler om at det er viktig for meg å leve opp til mine egne verdier og å være stolt av den jeg er og presterer jeg ikke mitt beste så føles det ikke bra. Jeg må vite at jeg har gitt alt.

Det å prestere mitt ytterste utelukker IKKE at jeg ser på meg selv som bra nok. For det gjør jeg. Jeg er mer enn bra nok. Det er flere år siden jeg akseptere meg selv som Bra Nok med mine feil og mangler og da var det også lettere å fortsette å sprenge grenser. Selv om jeg er bra nok kan jeg da alltid bli bedre. For meg ville det være altfor kjedelig å bli liggende på sofaen fordi at «Nå er jeg bra nok» . Det å akseptere seg selv som Bra Nok handler da ikke om latskap og at man skal slutte å utvikle seg. Vi mennesker er skapt for å være i utvikling og å vi kommer alltid til å ha behov for stimuli og vekst. Det er bra for oss.

Når noen synes det er drøyt at jeg snakker om at jeg har for mye fett på lårene synes jeg det blir latterlig. Man må jo se litt på kontekst og situasjonen. Poseringscoachen min anbefalte meg silikon og å fjerne mer fett på kroppen. Dette er jo hans faglige tilbakemelding som jeg som utøver setter stor pris på. At noen da sier still i konkurransen som du er med fettet .. Jeg forstår tankegangen fra de som sier dette siden jeg har en evne til å sette meg inn i andre menneskers tankegang, MEN for meg blir det som å si til Petter Nortug rett før VM.. Petter, det er ikke så farlig om du ikke går noe raskere på ski nå da! Eller at om du skal stille ut en Lamborgini uten å polere og pusse den.. Dette handler om lidenskap og prestasjon og da må man jo levere sitt beste.

Men dette handler jo ingenting om meg som person. Det er kun kroppen min det er snakk om og for å prestere best mulig i bikinifitness er det jo hensiktsmessig å fjerne fettet så man får vist fram kunstverket og kroppen man har lagt ned mange timer på å forme. Det er jo slik sporten fungerer. Jeg selv driter vel i om jeg har litt ekstra fett på lårene til hverdags. Det er jo helt vanlig for oss kvinner.

Jeg ER jo ikke verken yrket mitt eller mine prestasjoner.

Motivasjon handler for meg om å finne en lidenskap og å gjøre noe du brenner for. Finn ut hva som gjør deg mest inspirert og la deg våre åpen og mottagelig for inspirasjon. Selv blir jeg inspirert av de minste ting HVER eneste dag fordi jeg VELGE å la meg bli inspirert siden det gjør at jeg får mer energi og jeg når mine mål 😉

 

Kick ass!! Set some goals! Aim high! Nothing to loose !

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *