Føler du at du gjør alt rett, men allikevel får du ikke resultater?

4P7I0731-1080x1620

Foto: Rolf Ørjan Høgset

Har du noen gang vært så sulten på resultater at du har vært villig til å gjøre alt som skal til? 

Det var en periode av livet mitt hvor jeg tenkte jo mer jo bedre og jo mindre mat jo mer fit ville jeg bli. Jeg var en pliktoppfyllende «flink pike». Jeg er født med en enorm drive og et stort engasjement. Noen trenger et spark i ræva for å komme seg opp av sofaen, mens jeg trenger  noen som holder meg i tøylene så jeg faktisk tar meg tid til å ligge på sofaen. Da jeg var liten hadde jeg ikke engang tid til å sitte på fanget til min mor. Jeg skulle ut og leke og snakke med fremmede. Nysgjerrig, full av energi og leken.

Når jeg først blir gira på å nå et mål kan jeg gå «all in» og da ser jeg muligheter framfor hindringer. Heldighvis har jeg med årene blitt mer ydmyk og lært meg til å lytte til andre fagfolk rundt meg. Veldig mange av oss jenter har av en aller annen grunn en tendens til å overdrive. Jeg lærte at dette ikke nødvendighvis var løsningen for meg om jeg skulle oppnå resultater. På et tidspunkt senket jeg treningsfrekvensen til 3 økter i uken med tung styrketrening hvor jeg spiste meg god og mett på solid og næringsrik ren mat over en periode. Jeg opplevde da og gå ned i fett% og opp i muskelmasse slik mange ønsker. Stressede mennesker må gjerne ha lavere treningsfrekvens og/eller treningsmengde for å kunne restituere seg nok og for å oppnå resultater

Les Forsking

Stress gjør at vi produserer kortisol som er både fettbesparende og muskelnedbrytende.

Kanskje du prøver litt for hardt? 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *