Rumpetips

Dagbladet.no

www.dagbladet.no

Mange har forstått at hofteløft er en av de beste øvelsene for å isolere rumpemuskulaturen og få mest «valuta for penga». Mange resultatorienterte jenter som ønsker en bikinifit kropp kjører denne øvelsen og det er supert. Jeg har registrert at en del kjører denne feil teknisk og tenkte informere om at det er viktig at dere ikke overekstenderer ryggen deres. Det vil si at du ikke overdriver når du skyter hoften opp i taket. Da kan du nemlig risikere å skade ryggen din og det vil du IKKE. Tenk at du skal ha en rett linje fra knærne og til skulderne dine. Tipp bekkenet litt tilbake og skvis rumpemusklene sammen når du har en rett linje fra skulder til knær. Sørg også for å ha tyngden på hel. Jo lenger fram du har beina dine jo mer fokus får du på hamstring( bakside lår) . For mer fokus på rumpe bør du ha de nærmere deg selv. Fokuser og kjenn etter hvor DU kjenner det best. Når får DU mest og best kontakt? For ekstra god kontakt kan du ha en strikk ( miniband) under knærne som gir ekstra spenn og gjør at du må jobbe enda hardere for å aktivere rumpemusklene når du sprer beina og peker knærne ut til siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *