Mine magiske dråper 

#spons

Oooops.. Had a little accident..
”Det er ofte mye prat om vitaminer og mineraler, og om vi får i oss nok av dette. Jeg syns også det rettes mye oppmerksomhet rundt de såkalte makro næringsstoffene, bedre kjent som karbohydrater, proteiner og fett. Den sistnevnte av disse næringsstoffene føler jeg ofte har en tendens til å bli litt misforstått. Det er nemlig ikke slik at alt fett er usunt. Det er også et faktum at visse fettsyrer er livsnødige og må tilføres gjennom kosten. Det er disse essensielle fettsyrene vi kjenner som Omega-3, Omega-6, og Omega-9. Av disse tre fettsyrene hører vi særlig mye om Omega-3. Denne uken har jeg derfor satt meg litt inn i hva og hvorfor Omega-3 er så viktig for oss.”
Omega-3, eller alfa-linolensyre, har en rekke viktige fysiologiske funksjoner i kroppen. Når vi får i oss Omega-3-fettsyrer (alfa-linolensyre) i kosten omdannes disse til en rekke andre produkter som deretter går inn cellemembraner eller i signalmolekyler (eikosanoider). Best kjent blant disse omdannelsesproduktene er de lange Omega-3-fettsyrene EPA (ecosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre). Disse Omega-3-fettsyrene er vesentlige i den videre dannelsen av de såkalte eikosanoidene. Studier har vist at slike fettsyrer kan være med på å senke blodtrykket og motvirke uregelmessig hjerterytme. De er også med på å utvikle et sunt nervevev og en frisk hjerne. Det er også holdepunkter for at eikosanoider kan ha en gunstig effekt på immunforsvaret, inflammasjoner og atopisk eksem. Forholdet mellom inntaket av Omega-3 og de andre essensielle fettsyrene (særlig Omega-6) vil også spille en vesentlig rolle for funksjonene i kroppen, da de ulike fettsyrene vil danne ulike produkter i omdannelsesprosessen. For at effektene av eikosanoidene skal være optimale anbefales det at inntaket av Omega-3 bør være høyere enn inntaket av Omega-6 og Omega-9. De lange omega-3 fettsyrene EPA og DHA finnes i marint fett. Fet fisk, fiskeoljer eller alger vil derfor være gode kilder til Omega-3 i kosten. I en travel hverdag er det derimot ikke alltid like lett å være konsekvent med inntaket av marint fett, og derfor kan det være lurt å ta Omega-3 i form av tilskudd.

Jeg legger ekstremt stor vekt på at det jeg putter i meg er av høy kvalitet. Det vil si at jeg ikke spiser hva som helst, men jeg er opptatt av at maten jeg spiser skal gi meg alle de næringsstoffene jeg trenger, og ikke alt for mye utenom. Med min hektiske hverdag og store treningsmengde er det også viktig å ha et sikkerhetsnett som garanterer at jeg får i meg alt jeg trenger. Derfor bruker jeg enkelte tilskudd. Som med maten, er jeg opptatt av at de tilskuddene jeg tar er av ypperste kvalitet – og derfor gjør jeg alltid en grundig research før jeg benytter meg av noe. Av de fleste Omega-3 tilskuddene jeg har sett på var det Solgar sin Full Spektrum Omega som viste seg å ha høyest innhold av fiskeolje. I tillegg kommer denne fiskeoljen fra villaks, noe som garanterer en naturlig og ren fiskeolje. Grunnen til at den heter ”Wild Alaskan Full Spectrum Omega” er fordi den inneholder alle de essensielle omega-fettsyrene i et perfekt forhold (som jeg nevnte tidligere). I tillegg inneholder den noen antioksidanter og en liten dose D-vitamin. Alt i alt – et komplett Omega-tilskudd for meg! Jeg anbefaler denne til alle mine kjære og nære, både store og små. Dere kan få kjøptden  hos alle Life butikker.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *