Min største drøm er ikke å bli mor

CAN_3329

Foto: Rolf Ørjan Høgset

Et spørsmål som har kommet opp med jevne mellomrom siden jeg ble 30 år er dette med å få barn. Jeg opplever at det for noen virker som om det er den største selvfølgelighet at alle skal få barn. Jeg er IKKE enig! ALLE bør IKKE få barn. Mange mener det er egoistisk og la være å få barn.

Selv har jeg etterhvert forstått at jeg er mer open minded enn de fleste og mener hver og en må få velge det som er rett for seg utifra de ulike mulighetene de faktisk har. Det finnes ikke ET fasitsvar på hvordan vi skal leve våre liv. Det som er rett for en er ikke nødvendigvis det rette for en annen.Vi må alle gjøre det som føles riktig for hver og en av oss.

Det er ikke alle som kan få barn og da kan disse type spørsmål være meget sårende. For noen kan dette være deres høyeste ønske og de kan ha prøvd alt, men allikevel er det ikke sikkert de får muligheten.

Et annet tilfelle kan være at den ene parten i et forhold har barn fra før og ikke ønsker flere eller av andre årsaker har bestemt seg for og ikke få barn. Man kan jo ikke tvinge et annet menneske til å få barn! Jeg har hørt om de som går inn for å gjøre sin partner gravid for å redde forholdet. Men et barn redder sjelden et forhold som allerede synger på siste vers. Tvert imot. Dessuten veldig slemt å gjøre noe slikt mot et annet menneske. Å få barn må være noe begge parter i et forhold ønsker like sterkt. Et barn bør ikke settes til verden om det ikke er ønsket.

Jeg mener det er mer egoistisk og få barn og ikke ha tid til det enn å velge det bort. Det krever både mye tid og økonomiske ressurser for å skape og oppdra et barn. Det er et stort ansvar man må ta på alvor. Det å lede et annet menneske til å bli et fullkomment menneske som kan klare seg selv i vår verden som ikke alltid bare er enkel vil selvfølgelig være krevende og man må være forberedt på at det vil by på mage utfordringer. For meg virker det som om mange ikke har tenkt på dette før de fikk barn og blir overrasket over hvor hardt det er.

Noen får barn bare fordi de tror det skal være sånn, fordi «alle andre» får barn eller fordi de er redd for å bli ensomme når de blir gamle. Noen får barn fordi de ønsker en liten klon av seg selv som trenger de og gir de en følelse av verdi. Jeg synes dette er mer egoistisk enn å velge det bort fordi man har andre drømmer og mål man vil realisere i livet. Det er jo ikke akkurat som å kjøpe designerveske! Dessuten har man aldri noen garantier for at man går høflige hjelpsomme barn som kommer og besøker på gamlehjemmet. Barn oppdras jo ikke av seg selv.

Jeg må si jeg får vondt inni meg når jeg opplever foreldre som nærmest overser barna sine. Foreldre som knapt har tid til å stille barna spørsmål om hvordan de har hatt det på barnehagen eller skolen. Dessuten må man ha tid til å lære barna ulike ting. Det handler om lederskap!

Enkelte foreldre jobber døgnet rundt og barna blir overlatt til TV spill, Netflix og Satt i sofaen med en nystekt Grandiosa. Barn gjør ikke som du sier. De gjør som du gjør. Dette krever at du går foran som en god rollemodell og gjør som du sier og jeg har stor respekt for de som er dyktige på barneoppdragelse.

Stakkars barn! Hvordan skal de vokse opp til å bli trygge, selvsikre selvstendige mennesker som skal klare å fungere i den voksne verden uten veiledning fra voksne? Det er SÅ mye man trenger å lære barn. Økonomi, husarbeid, kommunikasjon , helse , kosthold And You Name IT!

Jeg tror IKKE alle er egnet for å ha barn og at noen kanskje burde ha tenkt seg godt igjennom før de valgte eller ikke valgte å få barn. Ja, for vi har et valg! Det er noe som heter prevensjon! Men ikke alle har kanskje like bra disiplin og derfor skjer det en del hva de kaller «ulykker»..

Som Personlig trener er jeg drittlei av å høre at folk klager på barna. Å bruke barna som unnskyldning er ikke OK! Det burde man tenkt på FØR man fikk barn og det er da mange som klarer ha tid til seg selv med barn, så det er tydeligvis mulig og handler om prioriteringer. IKKE gi barna skylden for at DU ikke har disiplin! De valgte ikke selv å komme hit til verden engang.

Er det noe jeg er meget opptatt av er det respekt. Respekt for ulikheter. Vi mennesker burde være mer rause med hverandre. De som velger og ikke få barn respekterer da de som får barn. Hvorfor kan ikke de som får barn respektere at ikke alle ønsker det samme som de selv?

Selv har jeg per dags dato har jeg mer enn nok med LA Lifestyle og jeg har mange andre drømmer jeg heller ønsker å prioritere framfor det å bli mor. Jeg brenner for å pushe andre mennesker til å følge sine drømmer, jobbe hardt for å nå sine mål og til å bli en sterkere utgave av seg selv. Jeg ønsker at flere skal tørre å være mer seg selv og gå sine egne veier framfor å gjøre som alle andre.

Jeg gir mye av meg selv til mange mennesker hver eneste dag og føler at mine kunder er som min forlengende familie. Jeg føler på mange måter at jeg har «voksne barn». Jeg er støttespiller i mange menneskers liv og får utløp for mine Moder Theresa behov i jobben min. Jeg har hørt jeg kan være en blanding av Moder Theresa og Meryl Streep spiller i «Devil wears Prada» ..Hehe..

Alt jeg vil er at mennesker skal være seg selv og akseptere at vi alle er ulike, men unike akkurat som vi er! Det finnes ingen fasit og vi skaper det livet vi ønsker å leve! And who are you to judge others ?

24 Comments on “Min største drøm er ikke å bli mor

    • Takk for fin melding. Jeg liker utfordringer. Men alt må ikke prøves. Har trent utallige kunder som har barn og føler jeg har fått følelsen av hvordan det er å ha barn 🙂

    • Ja, vi er alle ulike. Selv digger jeg selvutvikling mer enn jeg brenner for å få barn 😉

    • Alle må få gjøre det de føler er rett for dem 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *