Jeg er hekta på styrkeløft

Foto: Rolf Ørjan Høgset ( No photoshop)

Det jeg liker spesielt godt med Styrkeløft er at det er så enkelt , konkret og målbart.   Det er spesifikt og jeg følger et strukturert program hvor alt blir satt i et system slik at jeg hele tiden kan måle framgang. Dette gir meg en følelse av kontroll, mestring og treningsglede.

Mestring gir meg økt selvtillit! 

Jeg er veldig glad jeg har et godt nettverk med faglig dyktige mennesker rundt meg som jeg kan sparre med til enhver tid. Det ville vært ekstra krevende mentalt å gå opp 6 kg på 6 uker + fra 9-12,8% i fett etter jeg gikk av scenen i LA om jeg ikke hadde et nytt mål og fokusere på. Det at jeg nå har fokus på å bli sterk framfor å fokusere på utseendet gjør at jeg klarer å takle vektoppgangen på en bedre måte. Jeg føler meg selvfølgelig ikke feit, men jeg er et menneske og merker endringen på kroppen må jeg innrømme. Buksene mine holder på å spjære! Rasjonelt sett vet jeg at jeg har jeg gått opp noen kg i muskelmasse og at det er mye derfor. Men jeg må innrømme at det er mer krevende mentalt for meg å bygge muskelmasse og bli tyngre enn det er å gå på en ekstremdiett for å gå ned i fett%.

Heldigvis har jeg en kjæreste som får meg til å føle meg sexy uansett vekt og som verdsetter litt mer kjøtt på beina.  Jeg klarer dessuten å skille hodet og kroppp. Det løser jeg ved å se på min kropp som et verktøy. Jeg har fjernet løshår, negler og vipper og har noen uker avfjollifisering. ..

Min supre Styrkeløftcoach Jørgen Aasen har utfordret meg og jeg har takket ja til å delta i konkurranse med styrkeløft i år! Jeg må innrømme at jeg er hekta! Mitt fokus er ikke på Bikinifitness akkurat nå. Jeg har lagt det litt til side for å fokusere på styrken.

Mange var imponert over min prestasjon i LA, men jeg følte det manglet noe. Denne helgen var jeg med min kjære og så på hans bror Jørgen delta i Strongman konkurranse. Jørgen er nummer 2 i verden! Utrolig inspirerende! Da han dro 350 kg i markløft og jublet etterpå ble jeg utrolig rørt og måtte felle noen tårer. For en treningsglede og for en prestasjon!

Men først da jeg snakket med svigerfar Jostein senere på kvelden innså jeg hva jeg manglet. Som jeg sa til han «jeg gleder meg til å delta i styrkeløft hvor det handler mer om fysisk prestasjon framfor å bare se bra ut». Svigerfar påminnet meg på at jeg alltid har vært ei idrettsjente som liker å kjenne på smerten, adrenalinet og presset. Dette manglet på Bikinifitnesskonkurransen. Det manglet litt action og spenning for meg. Jeg fikk ikke helt det kicket jeg hadde håpet. Og nettopp derfor har jeg blitt skikkelig gira på Styrkeløft og jobber fokusert mot konkurranse.

Styrkeløftingen gjør meg mer fokusert, rolig og selvsikker. Det er bra for selvfølelsen min. Det at jeg MÅ ha lange pauser gjør at jeg stresser mindre og jeg har 3 styrkeløftøkter per uke. Økten med min Styrkeløftcoach på Atlet Fysio Jørgen Aasen er høydepunktet hver uke. Jeg digger kontraster og styrkeløft gir meg en ujålete følelse av råskap og styrke, mens Bikinifitness er superfeminint og glamourøst. En herlig mix å kombinere disse to idrettene.

Men nå er fokuset på å bli sterk. Det skal bli spennende å se hvor mye sterkere jeg blir fra jeg nå startet for to uker siden og fram til konkurransen. Foreløpig har vi ikke bestemt hvilken konkurranse jeg skal delta i, men jeg gleder meg til jeg har meldt meg på og kjenner alvoret på kroppen 😉

LETS GAIN! LETS DO THIS! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *