Er det bare jeg som tenker på pensjonstilværelsen?

Takterasse1

Hm.. Er det bare jeg som tenker på pensjonstilværelsen? Javisst er jeg opptatt av å leve i nuet og jeg er bevisst på at vi har ingen garanti for at vi lever et langt liv. Samtidig er jeg opptatt av å ta vare på helsen min slik at jeg kan være frisk og rask og jobbe så mange år som mulig da jeg elsker å jobbe. Men hvordan legge ting til rette slik at man får en god pensjonstilværelse? Vel, for noen er kanskje dette fjernt å tenke på. Men jeg har tydelighvis kommet i den alderen hvor jeg har blitt opptatt av dette og derfor har jeg hentet inn ekspertise og startet med å sette meg inn i dette.

På linken under ser dere statistikken på gjennomsnittslønnen i Norge:

http://ssb.no/inntekt-og-forbruk/statistikker/ifhus/aar/2015-12-16

Pensjonen vår blir beregnet utifra hvor mye penger vi har tjent før vi velger å ta ut vår pensjon. Vi kan ta ut vår pensjon når vi er 67 år. Jobber du i staten behøver du ikke bekymre deg for dette da dette går av seg selv og i mange yrker hvor du er ansatt sparer jobben pensjonspenger for deg. Men er du grunder som meg så er det ditt eget ansvar å spare. For pensjon handler egentlig bare om å spare penger til du blir gammel siden det er store sjanser for at du ikke har like mye energi som da du var 20. Jeg trodde i mange år at pensjon var noe ekstra du fikk fra jobben, men det betyr altså bare at de sparer FOR deg..

Har du en sunn livsstil med trening og et næringsrikt kosthold er det større sjanser for en behagelig pensjonstilværelse, men vi har aldri noen garanti. Det gjelder å sikre sin framtid. Det er opp til deg hvor mye du ønsker å spare per måned. Men sparer du 300 kroner per måned merker du knapt at det trekkes og du kan dessuten skjule kontoen i sparekontoen din slik at du ikke engang legger merke til at du sparer.

Om du går til en økonomisk rådgiver i din bank kan de med et enkelt verktøy beregne hvor mye du kommer til å få utbetalt per måned når du blir pensjonist og også hvor mye ekstra du får betalt ut per måned om du enten sparer 300 , 800 eller 2000 kr ekstra per måned.

Vi vet ikke hvor lenge vi lever og vi aner ikke hvordan helsen vår er når vi er 70 år, så kanskje ikke så dumt å booke en tid med en økonomisk rådgiver i din lokale bank? Selv har jeg vært så heldig å jeg finne meg en økonomisk rådgiver som er utrolig dyktig på å forklare og som har stor lidenskap for sitt fag. Dette har gjort at jeg har blitt veldig inspirert. Han har rett og slett et formidlingstalent og er dyktig på å kommunisere et språk jeg forstår. Han gjør det enkelt. Hans navn er Dijn og jobber på DNB Storo. Hils gjerne fra meg 🙂

Du kan samtidig få råd i forhold til investering i eiendom , personlig økonomi eller økonomi knyttet til å drive eget selskap. Det er utrolig spennende å lære mer om økonomi. Økonomi er viktig for å minske stress i hverdagen og ha en god helse. For de fleste mennesker er det viktig å ha orden, struktur og forutsigbarhet. Det minsker stress. Mange mennesker ender opp med overvekt og livsstilssykdommer fordi de tar opp for mye lån og hele tiden jobber ræva av seg for å betale regningene sine. Det kan være lurt å tenke over hvor din smertegrense går. Når er du i balanse og når føler du at du har kontroll? MÅ du ha en stor SUV, FET og stor leilighet, hytte, feriehus i Spania, designervesker, løshår, vipper og negler til enhver tid for å føle deg bra nok? Tenk over hva som er viktig for at du skal føle deg bra. Ikke sammenlign deg med andre. Lytt til dine verdier og hva som er viktig for deg! 🙂 Det er DITT liv!

Selv lever jeg enkelt. Jeg har en liten leilighet, har kvittet meg med bilen og tar trikk. Samtidig forsøker jeg hele tiden å bli flinkere på å kutte faste utgifter slik at jeg har mer frihet og mindre stress i min hverdag.

Lever jeg når jeg er 70 år ønsker jeg å leve et liv med minst mulig stress i varmere strøk. Hvordan ønsker du at din pensjonisttilværelse skal være?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *