Hvordan bygge muskler?

IMG_2540

IMG_2516

Foto: Eksempler på kostholdet jeg spiser for tiden

Jeg er ingen «blå» personlighetstype som er opphengt i detaljer og tror blindt på forskning. All respekt til de som gjør det, men jeg er mer av den typen som heller ønsker å se muligheter framfor hindringer.

Det vil alltid være noen som ikke har troen på deg eller på seg selv. Noe av det aller viktigste her i livet er å ha tro på seg selv. Med vilje og hardt arbeid kan man sprenge grenser og gjøre det umulige mulig.

Siden jeg startet dietten i november for å gå ned i fett% til konkurransen i Bikinifitness som jeg fikk en 1.plass og en 2.plass på Ironman Naturally i januar gikk jeg opp 3 kg i muskelmasse samtidig. Noen mener du ikke kan gaine muskler samtidig som du går ned i fett% og det må de gjerne tro. Jeg velger å ha troen. Det er selvfølgelig mange ulike måter og måle på. Du har fettklype, tanita ++ og ikke alle er like eksakte eller måler det samme. Men måler du på samme måten hele tiden vil du kunne få en indikasjon og kunne måle framgang til en viss grad slik at du kan evaluere og legge strategi videre mot nye mål.

For to uker siden sa jeg at jeg skulle opp 2 kg i muskelmasse og i løpet av to uker gainet jeg 1,4 kg i muskelmasse. Jeg sa det på instagram og selvfølgelig ble de «blå» personlighetstypene provosert…lol.. Jeg må bare le.. Som om jeg ikke så den komme.. Jeg hadde ikke gått opp i lean mass denne gangen siden jeg hadde kost meg litt ekstra den uken før måling for å sjekke hvor raskt jeg ville gå opp i vekt når jeg ikke fulgte reverse diet planen til punkt og prikke + at jeg spiste valentinesmiddag med min kjære.

Derfor hadde jeg lagt på meg litt for mye fett i forhold til planen min fitnesscoach Christian Egner har satt opp iht planene framover om å legge på meg 2 kg muskelmasse. Han ønsker at jeg skal legge på meg minst mulig fett og mest mulig lean mass slik at det blir mindre å ta av når jeg skal på diett igjen for å gå ned i fett% fra april. Jeg har gått opp fra 53 til 59 kg i vekt siden jeg stod på scenen i Los Angeles og fra 9% til 13, 7 % i fett.

Nå ligger jeg på 1900 kcal per dag og jeg øker ca hver 10-14 dag og skal opp til 2800 kcal per dag fordi jeg skal gaine muskelmasse. Når man skal opp i muskelmasse må man spise mer kalorier enn man vanlighvis gjør.

Det var mange som lurte angående denne reverse diet`n og jeg må innrømme at det er mer utfordrende enn å kjøre diett mot konkurranse. Lettere å presse seg mot et konkret mål som er nærmere enn et som er lenger unna. Men det går fint. Jeg synes dette er meget spennende og lærerrikt.

Dette blir et veldig nerdete innlegg antagelig for spesielt interreserte. Men flere av dere som følger meg i mine sosiale medie kanaler har spurt, så da tenkte jeg at jeg kunne dele litt av hvordan det går.

Jeg tenkte skrive mer om treningsprogram og kosthold etterhvert.

Men drit i hva alle andre sier og ha tro på dere selvl et skritt av gangen så kommer dere i mål til slutt! De som ikke har troen får bare sitte der i sofaen og sutre mens vi gainer muscles 😉 haha..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *