Hvordan forstå menneskene rundt deg bedre?

Jeg ble introdusert til personlighetstester og ulike personlighetstypesystemer for en del år tilbake og det ble virkelig et vendepunkt for meg. Etter at jeg har satt meg mer inn i dette og innsett hvor ulike vi mennesker er har det blitt enklere for meg å kommunisere med mennesker som er ulike meg selv. Jeg har blitt mer opptatt av å forstå framfor å få fram min mening alltid. For det er jo fantastisk at vi er ulike og kan utfylle hverandre enten det er i en kjærlighetsrelasjon eller i team på jobb. Ved å lære deg mer om dette kan du få bedre relasjoner og nå flere av dine mål. Denne kunnskapen har hjulpet meg til å kommunisere bedre og ikke minst forstå meg selv bedre. Derfor ønsker jeg å dele dette med dere. Håper dere vil dra like mye nytte av det som jeg har gjort 🙂

fargpersonligheter

Foto: naknacoachen.se

Ps: Du kan ha elementer fra flere av disse personlighetstypene i deg, så ikke sett deg selv eller andre i bås. Men det å sette seg mer inn i dette kan kanskje gi deg en bredere forståelse og aksept for at vi er forskjellige 🙂 Vel, her får du en liten smakebit hvertfall!

Under følger en enkel forklaring i stikkordsform:

1. Safir – også kalt gul – motivert av å ha det gøy!

Trives med å ha mennesker rundt seg, Trendy / hip, Fun Hairstyles / different bling, Crazy makeup / dreads. Liker å skille seg ut.  Distre, kommer som regel ikke i tide.  Entusiastisk, tar sjanser og er spontan. Hele livet har folk forsøkt å endre de for at de skal bli mer som «emerald» eller «blå». De er visjonærer, Motivatorer.De beholder sine venner fra barnehagen og setter pris på relasjoner. De er levende! Safir er ikke adhd! Mange skoler prøver gjøre elever til Pearl eller emerald Pga de er supre studenter.  Mange safirer har vært på Rektors kontor og er stolt av det. De mener at «Rules were meant to be boken».  Mennesker følger dem, de er naturlig optimistiske,  det gode i folk. Jobber ofte med markedsføring og elsker jobbe med mennesker. Hater rimeplaner, rutiner og å føle seg fanget innenfor rammer. Liker frihet og å leve i nuet!
Safirer elsker variasjon og er de best markedsførerne på jorden. Supre på å delegere, organisere party/ events. De er egentlig ikke organisert med mindre det må til for å gjøre noe de synes er gøy 🙂
Spiritualitet gift: motivator.

Safirer liker gaver. Og gjerne spontane gaver som overraskelse!  ( Dette fungerer som regel ikke med emeralds). Safirer digger å starte prosjekter, men trenger som regel at en emerald fullfører de. Derfor er det lurt å henge med mennesker som har de styrker du selv ikke har.  Emeralds trenger som regel hjelp til promo og kanskje man kan inngå et samarbeid og oppnå en vinn vinn?  Safirer trengerofte  hjelp til organisering. . De eeelsker annerkjennelse og motiveres mer av det enn av penger. Derfor er det lurt å gi applaus/ komplimenter når de f x har ryddet rommet eller gjort noe annet de ikke liker.  PS: start når de er barn!! Så det er LETT å motivere en safir! De prater før de tenker og liker prate. Ser bare på bildene og leser ikke bruksanvisningen

2. Pearl – Grønn – Motivert av en sak og liker gjøre en forskjell

Opptatt av miljøet, vil redde verden. De trives best en til en, bryr seg om andre mennesker.  Mange likheter med safir.  Elsker mennesker.  Har relasjoner fra de var barn. De er ikke ekstreme men mer en Safir light. Roligere , Lojale , fine å gjøre Business med. Du kan stole på de. Blir ofte brukt. Sensitive. Unngår konfrontasjoner/ konfliktsky. Må lære si nei. Vil alltid hjelpe. «First to show up. Last to leave». De liker ikke endringer. De sier ikke ifra siden de er konfliktsky og derfor tilpasser de seg istedet. Klær, naturlig og behagelig , yogapants. Ikke ødelagt Hair , blekner ikke, naturlig produkter, organisk , hage. Sympatisk , tålmodig, gode lyttere, venner for livet.  Easy Listening Music, klemmer , smil. De jobber gjerne i Frivillige organisasjoner, er de grundere gir de ofte bort produktene sine. De låner bort penger de ikke får igjen og blir brukt. Må lære seg å si nei!
Perler liker å gi service og trenger ikke engang bli spurt. Det faller naturlig for de å oppdage andres behov og dekke deDe spør ikke om du trenger hjelp, men hjelper før du spørIKKE motivert av penger, men av en sak. Perler liker den gode følelsen de får ved å hjelpe andre. Du gjør de en bjørnetjeneste ved og alltid hjelpe.
Slutt å prøve å være gud! 🙂 Du kan ikke redde alle. Du kam bare hjelpe de som vil det selv
Det er ikke noen verdi i det du gir bort gratis og derfor blir det ofte ikke brukt. Så sørg for at kunder betaler full pris!

3.Emerald -Blå – Motivert av Fakta, statistikk

 

Alt er svart eller hvit, Skriver ned alt som blir sagt. Punktlig. Liker å bli instruert. Leser bruksanvisningen. Klager om noe er galt. Alt er nøye planlagt. Ansvarlig. Høyt utdannet. Elsker å lære + researcher gjerne i dager, måneder og år for å ta rett valg.Følger planen. Klær: mørk/ tidløs / kvalitet, Snakker i en rytme ( ad) monotont. Ikke spesielt høyt eller lavt. De misliker smalltalks. De er veldig «To the point». De mener gjerne at smalltalk er «Waste Of time and time is money». De er utholdende og gir seg ALDRI!
Gift: Kunnskap og evne til å forstå mennesker, ting eller situasjoner klart
De fleste emeralds har godt med penger og en portfolio. Mens safirer knapt vet hva en portolio er. Portfolioen har de til sin pensjon så de har trygghet og sikkerhet. Derfor er det supert når en safir gifter seg med en emerald 🙂 De er praktisk når de kjøper ting, så ikke nødvendighvis de som kjøper de mest romantiske gavene til sin kjære. De handler ikke spontant! De stiller mye spørsmål for å finne ut mest mulig før de tar et valg.
Safirer blir ofte usikre rundt Emeralds siden de spør så mange spørsmål og de ofte har havnet i trøbbel i løpet av livet. Derfor går de i forsvar. Kommunikasjonen mellom emerald og safir kan derfor bli vanskelig om ikke emerald endrer måten han/ hun kommuniserer til safiren på.

Challenge:
Emeralds trenger bli bedre med mennesker og kommunikasjon. Mennesker er den største utfordringen i deres liv. De har mye stolthet og tror ofte de er perfekt. Ofte er de bedrevitere.De må lære å akseptere at ikke alle er som dem og at det er fordeler med at vi alle er ulike. Deres jobb er å utfylle de andre med å organisering og timing. Emeralds må ikke falle for fristelsen til å endre andre til å bli som de.
De bør lære seg å snakke andres språk.

De er ofte CEO i et selskap. Bruker mye tid på å svare emailer, telefonsamtaler, lage planer og følge planer. De er motivert av CASH! Stiller de mange spørsmål må du bare si sannheten. Om du ikke vet svaret er det lureste at du er ærlig og sier det som det er samtidig som du tilbyr å sjekke det opp for dem. De vil nemlig vite detaljer! Så vil de alltid vite hvor mye risiko de må ta før de tar et valg.De tar først risiko når de har analysert og researchet og ser det er strategisk lurt og lønnsomt. De kan sitte timesvis på telefonen.

4 – Rubin / Rød : motivert av utfordring. Very driven! Vil alltid være først!
Trenger lære seg å sette andre foran seg og motivere andre før seg selv. Fighters som liker Individuell sport.
Vil ikke la noen andre ødelegge for dem. De mener det er mer safe å stole på seg selv. Klær: Mørkt, trendy, det beste.  Fine diamanter og smykker, dyre Hoteller, mat, raske biler, gjerne røde eller svarte. De går gjerne med 120 dollar jeans. Dyre sko og generelt dyre merker. De vil ha det beste! Når de kommer inn i et rom ser de med en gang etter om det finnes noe konkurranse der.
Om Rubinen er en kvinne ser hun gjerne om noen har en større diamant enn henne og hun elsker vise fram hennes store diamanter. Rubiner elsker å vise fram tingene deres. De liker å ha kontroll, makt og påvirkningskraft. De liker å lede og å ha kontroll på ALT! De tar automatisk lederrollen. De gjør ting de ikke burde gjøre fordi de har så stort behov for å lede. De sier ofte ja til alt og er de mest hektisk menneskene på jorden! De kan ofte tenke eller si » We can sleep when we are dead». Ofte glemmer de å spise fordi de er så opptatt av å tjene penger. «Eating is a waste of time and time is wasting money». Derfor spiser de raskt og ofte raskest av alle i en gruppe med mindre det er flere rubiner der som brått kan gjøre en konkurranse ut av hvem som faktisk spiser raskest! De er sta, utholdende og født for å vinne! De har konkurranseinnstinkt. Men det er viktig at de ikke konkurrerer for enhver pris for å fylle sitt ego og vise at de er best. Ofte tror de at de kan gjøre bedre enn andre og har behov for å bevise det. Men de bør heller konkurrere og fighte for det som er bra!
De tar raske avgjørelser og de tar ansvar for feil valg de tar. De er naturlig målbevisst og selvsikre. Til tider kan de være litt i overkant selvsikre og tro de er uovervinnerlige! Mange rubiner tenker «Secondplace is THE First Looser». De er ofte ledere for organisasjoner og oppnår mange mål. Men desverre kan de jobbe så hardt og mye at om de ikke legger inn pauser eller toucher bremsepedalen innimellom kan de bli utbrent og Deprimert. Som regel har de vært utbrent og hatt nervøst sammenbrudd opp til flere ganger grunnet at de lever med for mye stress. De vil helst være best i alt og de vil at ALLE skal vite det! De har MANGE baller i luften og noen ganger litt for mange. De er motivert av penger og utfordring. De er veldig direkte i kommunikasjonen og bevisst på ALT de gjør. De har en selvsikker Attitude og er ofte forferdelig på timemanagement siden de sier ja til alt og tror de kan klare alt! Mange rubiner er også dårlig til å delegere siden de ikke tror andre kan levere like bra som dem.

Challenge:
Delegere – så du kan bruke mer tid der du tjener penger
Bli flinkere på timemanagement. Si nei og sette grenser. Holde fokus mot målet og ikke takke ja til ALT!
Bruk tiden din på det du er best på!

Rubiner setter ofte høye mål og hater og mislykkes. De gjør alt de kan i sin makt for å unngå og mislykkes. Når rubiner slutter å sette mål er det som regel fordi de er utbrent. Når de er utbrent kan de plutselig bli mer som en Pearl og mister litt troen på seg selv. Husk at tiden er verdifull og bli flinkere til å delegere!

Spiritual gift: Leadership / boldness

 

Beklager om det ble litt langt, men jeg mener alt jeg har skrevet er meget viktig info som alle burde lære seg så vi alle mennesker kan lære og forstå hverandre , kommunisere bedre og fungere bedre sammen 🙂

Still gjerne spørsmål i kommentarfeltet om det er noe dere lurer på 🙂 Jeg digger dette! <3

 

Kilde: Jeg har lært det meste av dette via danijohnson.com som jeg ble introdusert til av min venninne Line Therese Berg 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *