Hvorfor sier vi ja når vi mener nei?

approval

Noe av det mest grunnleggende i oss mennesker er vårt behov for å bli sett og få bekreftelse på vår grunnleggende eksistens. Det er selvfølgelig ulike grader av dette og jeg har forsøkt å være på ulike ender av denne skalaen. Jeg føler også dette handler mye om balanse. Det er viktig å være positiv og å si ja, men det er like viktig å si ja til deg selv og sette grenser og si nei. Sier du for mye ja kan du risikere og bli tatt for gitt og å miste deg selv. Been there done that. Og sier du for mye nei kan du bli eksludert. Selv føler jeg at det er viktig å kjenne etter i magefølelsen. Gjør det som føles rett for DEG! Du kan uansett ikke bli likt av alle. Når vi mennesker har opplevd vonde ting som f.eks brudd eller å blitt lurt for penger på jobben og føler oss urettferdig behandlet kan vår selvfølelse få seg en liten trøkk. I slike tilfeller kan vi få ekstra behov for oppmerksomhet og å føle at vi har en verdi. Da kan vi mennesker noen ganger virke desperate. Men det er helt naturlig. Selvfølelsen svinger opp og ned for oss alle. Så lytt til magefølelsen og vær deg selv der du er 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *