Du er jo allerede suksessfull

Suksess+i+m+somewhere+in+the+middle_e7ff2d_4276507

Jeg får ofte høre «Du har jo allerede gjort suksess» eller «Du har jo lykkes». Dette er selvfølgelig et utrolig hyggelig og rørende kompliment at noen opplever meg som suksessfull siden jeg anser det som noe positivt , men hva er egentlig definisjonen av suksess? Det å være suksessfull er i mine øyne ikke permanent og noe man må fortsette å jobbe for. 

Dette er nok veldig subjektivt. Noen kobler ordet med rikdom, makt, kjendisstatus, menn i svarte dresser, lederstillinger. Ikke alle mennesker ønsker dette. Noen mener suksess er å nyte livet og gjøre noe som gir mening.

Hva er suksess for deg? Er det å eie en porche, tjene millioner, stå på scenen, er det å ha et flott stort hus som naboen beundrer? Er det når du når et mål kun for deg eller når du når et mål de rundt del vil applaudere for? Eller er det når du har skapt kjernefamilien som samfunnet forventer med 2 barn , stasjonsvogn , 08-1600 jobb og en hund? Det som er suksess for en person trenger ikke å være det for en annen.

En vanlig definisjon om du søker litt rundt på nett kan være:

 

«The achievement of something desired, planned, or attempted»

 

Altså vil det si at når du når dine mål er du suksessfull. Og i hvilken målestokk avhenger nok av hvem som ser. Du kan føle du er suksessfull når du har greid å trene over en gitt periode, når du har fått en jobb du har drømt om, når du har funnet drømmepartneren din. Eller for noen som driver med idrett kan det være å vinne en konkurranse, for noen kan det være å gi ut en bok og for andre å skape en familie.

 

Ofte er penger en indikasjon på at noen har oppnådd sine mål og dermed oppnådd suksess, siden mange av de som driver med det de elsker blir virkelig gode i det også tjener godt. Du kan ha mye penger uten å føle at en du har oppnådd suksess i forhold til det å leve det livet du egentlig ønsker innerst inne og du kan ha lite penger og samtidig føle stor suksess over egen tilværelse. Dette henger også litt sammen med din selvfølelse og hvilke krav du stiller til deg selv. Mange velger å bli værende i en jobb de ikke trives i grunnet høy lønn for eksempel når deres lidenskap egentlig handler om noe helt annet. Og hva er vel pengene verdt om du ikke trives med hva du gjør? Er pengene suksess eller er det å jobbe med det du brenner for suksess? Noen sier kanskje ja takk begge deler?

Ikke sikt etter suksess. Gjør det du elsker og det du har tro på og du vil føle deg suksessfull!

Så hva betyr det å være suksessfull for deg?

2 Comments on “Du er jo allerede suksessfull

    • Awww, takk for kommentar og hyggelig melding 🙂 Håper du har rett! Jeg elsker å inspirere andre mennesker til å bli en sterkere utgave av seg selv! 🙂 Suksess kan bety så mangt avhengig av hvem som ser 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *