02 og laktat test

DSC00958

 

Antrekk: Min sponsor PUMA Bukse  & topp

 

I går var jeg hos Even Jarstad på Stamina/ Nimi og målte 02 + laktat. Det er interresant å måle formen med jevne mellomrom over flere år og se at det er mange ulike faktorer som spiller inn på vår prestasjon. En ting er treningen, men om man har for mye på agendagen ellers i hverdagen er det vanskelig å skape resultater på trening. Selv hadde jeg trodd at mitt o2 opptak ville være bedre siden jeg dette året har trent mer kondisjon og deltatt i både triathlon og løpt maraton, men der tok jeg feil.

Even og jeg analyserte resultatene mot mine tidligere resultater og kom vel egentlig fram til at 02 opptaket mitt var bedre da jeg kjørte mer 4×4 og færre mennesker skulle ha noe av meg til enhver tid. Logisk. Formen er fortsatt bra, men ikke bedre enn tidligere med andre ord. Derfor er jeg nødt il å endre strategi framover.

DSC00964

Så nå blir det først og fremst mer hvile, færre treningsøkter. Den seneste tiden har jeg ikke vært så supermotivert for å delta i noe Ironman siden det er mye annet jeg har vært nødt til å ha fokus på i livet mitt, men jeg svømte litt i Dubai og trente for vedlikehold. Min erfaring når man har mistet treningslysten litt er å ta en roligere periode uten for mye planer, stress og press. Mer fokus på det som er gøy og kun gjennomføre framfor å slå rekorder. Da kommer som regel formen tilbake igjen.

Jeg kommer kun til å trene 5-6 timer i uken framover. Det handler jo om totalbelastningen og hvor mye jeg gjør utenom trening også. Jobber jeg mye f.eks kan jeg ikke trene like hardt og mye og helsen må alltid komme først.

Når jeg har mye å gjøre liker jeg at noen andre setter opp treningsprogram og følger meg opp siden jeg har mer enn nok med å følge opp mine kunder , sponsorer og drive mitt selskap. Jeg hadde skikkelig drive etter maratonet og ventet lenge på en treningsplan og det at det tok så lang tid gjorde at jeg mistet mye motivasjon. Selv er jeg en person som trives best med å ha en tydelig plan jeg følger mot et mål.

Min treningsuke framover:

Mandag: F.eks 1,5 time til trening (sykling)

Tirsdag: F.eks 45 min til trening (svømming) + styrketrening 45 min

Onsdag: F.eks 60 min (løping)

Torsdag: Fri

Fredag: 1,5 time sykling

Lørdag: Fri

Søndag: 2 timer kombi sykling/løping og/eller svømming

Jeg kommer til å legge inn 4×4 siden det er den intervallen jeg har fått best resultater av kondisjonsmessig fram til nå. Vondt er det, men det funker. Even ønsker jeg skal gjøre dette 3 ganger i uken 8-10 uker og at vi måler igjen. Så når jeg får hvilt litt er det bare å kjøre igang igjen. Skal bli spennende å se om det skaper de resultatene vi ønsker.

Men mitt fokus først og fremst nå blir å lytte til kroppen og heller ta meg treningsfri enn å peise på om jeg kjenner kroppen trenger hvile. Det har vært et hektisk år og jeg tar meg en skikkelig juleferie hvor jeg skal gjøre minst mulig slik at jeg kjenner rastløsheten og kreativiteten komme tilbake 🙂

Om du har lyst til å ta 02 og laktat test anbefaler jeg dere å kontakte Even Jarstad . Han er skikkelig nerd og har holdt på med dette i mange år. Han er så utrolig kunnskapsrik og dyktig. Jeg hadde ikke akkurat dagen i går og etter jeg var ferdig med denne testen som er ganske ubehagelig å ta fikk jeg en bedre dag siden Even er så inspirerende og flink.

Som regel er jeg alltid den som motiverer, men det er deilig å gå ut av den rollen og kjenne at man får motivasjon av noen andre også 🙂

ANBEFALES!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *