ENDRINGER

ll

 

 

 

Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Det har skjedd mye de seneste årene og endringer er og forblir en del av livet vårt enten vi vil eller ikke. Vel, etter hva jeg har forstått frykter de fleste endringer siden det ukjente er skremmende. Selv er jeg en person som først og fremst er sulten på å utvikle meg og jeg ønsker å være i konstant endring for resten av livet. Selvfølelig er det viktig å leve i nuet , klappe seg på skulderen og nyte livet. Men er man ikke endringsvillig kommer man ikke videre i livet.

Det vi med sikkerhet vet er at alt rundt oss endrer seg mens vi vokser og blir eldre. Livet går videre enten vi vil eller ikke. Du kan velge å bli værende i den situasjonen du er om du trives med det. Er du ikke happy kan du velge å gå videre. Mange frykter endring og velger derfor å bli værende i en jobbrelasjon eller et forhold de egentlig ikke trives i. Mange mennesker har det veldig vondt i den relasjonen de er i, men de synes det er mindre skremmende å være i den vonde relasjonen de er i framfor å kaste seg ut i en ny som i verste fall kan være enda vondere. Alt avhenger av hvilken innstilling man har til ting. Noen tenker alltid worst case, mens noen er mer positivt anlagt og mener de fortjener bedre. Dette handler om å ha respekt for seg selv og å sette grenser. Nok er nok! Det er viktig å kjenne etter i sin magefølelse hva som er rett og samtidig etterleve sine verdier.

Hva er viktig for deg? Hvordan ønsker DU at ditt liv skal være? 

Ja, man må akseptere seg selv som «Bra Nok!», men det betyr IKKE å akseptere å leve i en relasjon enten i jobb eller privat som er destruktivt for deg og trykker deg ned. Da er det bedre å gå ut av situasjonen og se etter en løsning som kan være bedre for din helsen. Ja, visst svinger det i alle relasjoner og man må jobbe for å få forhold til å fungere enten det er jobb eller privat, men det finnes en grense for hva man skal tolerere. Det er viktig at vi har gode relasjoner i våre liv slik at vi har et godt liv og en god helse.

For helsen er alt folkens! Har dere ikke den har dere ingenting!

NO HEALTH NO WEALTH!

Og helsen handler om så mye mer enn å spise sunn mat og å trene. Det handler om å ha en sunn livsstil. Det handler om å praktisere positiv egoisme og ta vare på deg selv for å kunne ha nok energi i livet ditt. Setter du ikke av «me time» i din kalender for å hvile så du får påfyll av energi kommer du før eller siden til å bli sliten fysisk, det går utover din mentale helse og i verste fall flyr du på den berømte veggen og blir deprimert. Dette går videre utover forholdet du er i, eventuelt familien og du presterer dårligere på jobben. Dette er veldig vanlig i dagens samfunn hvor tidsklemma rammer de fleste.

Så vær flink og legg inn me time og ferier i din kalender!

Det kan være lurt å sette seg ned søndag kveld og planlegge uken. Da anbefaler jeg å legge inn «me time» og helsen som søvn, trening, ernæring og tid med dine nære og kjære først før du legger inn arbeid. Så er det en grunn til at det er anbefalt at vi jobber 40 timer per uke. Nei, det er ikke lett å holde seg til kun 40 timer som grunder, men forsøk å jobbe mer effektivt når du jobber og ta deg kvelder eller helger fri fra jobb.

Du MÅ ikke ALLTID være tilgjengelig!

De siste årene mine fra jeg begynte som personlig trener i 2011 har vært hektisk for meg, mine nærmeste sier jeg har endret meg mye og akkurat nå merker jeg at jeg er inne i nok en stor endring. Jeg er nå 33 år 29.oktober og jeg er spent på hvordan endringen blir denne gangen. Sist gang ble endringen fra «Boobs Lene» til personlig trener og PUMA Ambassadør. Det har vært en spennende endring hvor jeg har lært mye om både meg selv og andre mennesker.

Vi lever antagelighvis bare en gang og vi aner ikke hvor lenge!

Er du happy der du er så fortsett i samme bane. Ønsker du å gjøre en endring? Slutt å tenke på det eller snakke om det!

GJØR DET DA VEL!! 

One Comment on “ENDRINGER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *