TA VARE PÅ KROPPEN DIN :)

[su_video url=»http://blog.lenealexandra.com/wp-content/uploads/2014/04/ASSFRIDAY_9077.mov» poster=»http://blog.lenealexandra.com/wp-content/uploads/2014/04/Skjermbilde-2014-04-04-kl.-11.06.33.png» width=»400″ height=»400″ controls=»no»][su_video url=»http://blog.lenealexandra.com/wp-content/uploads/2014/04/ASSFRIDAY_9077.mov» width=»400″ height=»400″ controls=»no» autoplay=»yes»][/su_video]

Det har i lengre tid vært mye fokus på sprettrumpe i mediene og en sprettrumpe er ikke bare estetisk vakkert, men en sterk rumpemuskulatur og bra muskulatur rundt hoftene forebygger rygg og kneskader. Det har i lengre tid vært fokus på f.eks:

train-hard-or-go-home_design

Etter hva jeg har forstått har noen misforstått dette begrepet litt. Jeg gjorde det selv i mange år desverre. Man må jo ikke ta det bokstavelig talt! Når jeg legger ut en slik quote er det fordi jeg ønsker at du skal pushe dine grenser, men det betyr jo ikke at du faktisk skal trene så hardt at du skader deg. Da vil du jo ødelegge for deg selv og det vil ta lengre tid før du når målet. Det er ikke hardt og mest som nødvendighvis det beste når det kommer til å få resultater med treningen.

En feil mange gjør er at pga de leser mye om at man må ta i så mye for å bli sterk og for å få sprettrumpe er at de legger på alt for tunge vekter og overdriver bevegelsene. Mange overkstenderer ryggen. Dvs at man lener ryggen for mye bakover i øvelser som f.eks markløft, presser hoften for høyt mot taket i den berømte hofteløft øvelsen som er så inn for tiden fordi det kan gi deg juicy sprettrumpe. Og dette kan få kjipe konsekvenser.

Jeg har selv driti meg ut på disse tingene, men heldighvis har jeg mange dyktige fagpersoner rundt meg som tør å si ifra til meg når jeg gjør feil slik at jeg kan bli bedre.

Rumpetips:

  1. Ofte sitter vi altfor mye og det er viktig at vi reiser oss opp og går litt i løpet av dagen. Få opp hverdagsaktiviteten så ryggen din ikke stivner
  2. Når du sitter mye blir hofteleddsbøyer stiv og rumpemuskulaturen «skrur seg av». Strech derfor hofteleddsbøyer og gjør aktiveringsøvelser for rumpemuskulaturen
  3. Det har vært MYE fokus på baseløft og det virker som om det er løsningen for ALT. Jeg er IKKE enig. Glemmer du å trene viktig støttemuskulatur rundt hoftepartiet som Quadratus Lumborum og Gluetus medius ( små msukler som er med på å gi støtte til hoftepartiet ) kan du risikere å skade ryggen din og du må kanskje ta en pause i treningen du ikke hadde regnet med
  4. Sørg for å sende kroppen din på reparasjon i ny og ned på lik linje som du gjør med bilen. Andre ser oss bedre utenfra enn oss selv og kan gjøre oss bedre
  5. Bruk rumpemuskulaturen og gi rumpa di mye kjærlighet
  6. Mange tar knebøy uten å faktisk bruke rumpen. Anbefaler dere å booke en time med teknikk hos noen som er god på det og få innspill slik at du kan få enda bedre effekt av treningen din. Husk at tiden din er verdifull!

Ja, sprettrumpe er fint og en sterk rumpe er viktig! Men husk å ta vare på ryggen din! Vi har KUN en av den! 😉

JEG ØNSKER DERE EN SMASHING HELG! 🙂

———————————————————————————————————————————————

Kom gjerne med forslag nedenfor om det er spesifikke ting dere ønsker at jeg skal skrive om på min blogg. Min blogg går på trening, kosthold, motivasjon og mental trening, grunderskap, og litt privat 🙂

One Comment on “TA VARE PÅ KROPPEN DIN :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *