SPENSTIG BAKDEL ?

Det estestiske har alltid vært noe vi mennesker har vært opptatt av og spesielt i faser av livet hvor man har lavere selvfølelse blir vi mer ytre styrt. Lav selvfølelse kan f.eks komme av et samlivsbrudd, at man mister jobben eller andre traumatiske hendelser. Da kan mange bli  mer opptatt av det ytre som status, utseendet og penger. For mange er dette symboler på status. Når vi har lavere selvfølelse ser vi ikke vår indre verdi på samme måten som når vårt indre og ytre er i balanse. Dette mener jeg henger sammen med at vi mennesker har et grunnleggende behov for oppmerksomhet og når situasjoner som nevnt ovenfor skjer opplever vi det som et ran på vår selvfølelseskonto og behovet for oppmerksomhet blir da enda større for å dekke underskuddet på vår indre styrke. Og en av de enkleste måtene å få oppmerksomhet på er jo ved et vakkert ytre.

Jeg opplever at de fleste ikke er oppmerksom på at det er det mentale vi ofte trenger å jobbe med og dette er noe jeg jobber mye med å få fram. Den mentale styrken er ferskvare på samme måte som vår fysiske styrke og kondisjon og den må trenes kontinuerlig for at den skal holdes sterk.  Det handler om å ha en positiv indre dialog  å styre våre tanker til å tenke positivt. Det er rart hvordan vi mennesker er skrudd sammen, men etter å ha jobbet som personlig trener i flere år og mental trener en stund ser jeg et mønster.

Kunder kommer som oftest til meg av estetiske årsaker som at de vil ned i vekt, ha sprettrumpe, mer markerte muskler el.l , men etterhvert kommer det tydelig fram at det ligger en historie bak som tilsier at selvfølelsen har fått seg en smell etter utroskap, dødsfall, ulykker el.l.

I dagens samfunn er det mye stress og mange rekker derfor ikke sette seg ned å kjenne etter hva de føler eller faktisk trenger. Derfor tenker mange atløsningen er sprettrumpe på 1, 2, 3 slik de leser at er mulig i avisen eller på trikken. Jeg har selv vært med i slike artikler i avisene, men tittelen har aldri kommet fra meg siden jeg VET at det krever hardt arbeid  for å få en sprettrumpe. Mange er mer opptatt av at eksen skal angre enn at de faktisk skal føle at de er bra nok selv og trives i sin egen kropp.

Jeg synes det er kynisk når noen velger å gjøre business på utnytte andre menneskers lave selvfølelse og jeg mener at mennesker som jobber i den estetiske bransjen har et ansvar i forhold til etikk og moral. Jeg har f.eks hatt kunder som har kommet til meg som  egentlig hadde booket time hos plastisk kirurgi, men heldighvis har jeg overtalt de til å få resultatet av hardt arbeid siden det er det som gir best valuta for pengene  med hensyn til både det mentale og det fysiske/estetiske. Når man opererer styrkes ikke det mentale, men ved styrketrening derimot opplever man mestring som psykologisk er bevist at gir økt selvtillit! Og hva er vel et flott ytre uten selvsikkerhet?

Selv mener jeg at en kombinasjon av mental styrke og fysisk trening i tillegg til en sunn livsstil gir best balanse i forhold til det indre og ytre. Man føler seg bedre mentalt ved å mestre og man føler seg bedre generelt ved å være mer FIT både fysisk, estsisk og mentalt.

Som dere kanskje skjønner brenner jeg veldig for den mentale helsen og jeg skulle ønske at flere mennesker i den estetiske bransjen var mer opptatt av etikk og moral.

Det er ikke lenge siden jeg opplevde at en mann gikk gjennom et samlivsbrudd og payet mange mange tusen for å fjerne fett på magen uten å føle seg noe bedre i det hele tatt  og jeg VET at den legen så hans svakhet og så at selskapet hans opplevde en økonomisk vekst. Forferdelig!

(Foto: Dagbladet / Tøy: PUMA / Location: SATS Storo)

Siden jeg vet at mange av dere er godt i gang med treningen nå i januar reposter jeg en sak jeg gjorde for Dagbladet som jeg er veldig fornøyd med.

Artikkel fra Dagbladet her for Flatere mage, sprettrumpe og fastere lår:

http://www.dagbladet.no/2012/05/14/tema/god_torsdag/trening/helse/21545772/

En sprettrumpe er absolut vakkert å se på, MEN bonusen er jo at en sterk rumpe faktisk forebygger rygg og kneskader. Så uansett om du motiveres av helsen eller det estetiske så er det aldri feil å styrke rumpemuskulaturen 😉

 

Lykke til med treningen enten det er av estetiske, mentale eller fysiske årsaker 🙂

Klem fra LA 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *