JA TIl FRIHET !

Foto: Rolf Ørjan Høgset

Jeg er en person som til tider sikkert kan provosere noen og jeg må innrømme at jeg også lar meg provosere . Vi er alle mennesker ulike og jeg mener vi må få lov til å ha våre meninger. Hver og en av oss har vår egen fasit over hva som er rett for oss selv.  Det jeg skulle ønske var om flere kunne respektere at vi hadde ulike meninger istedenfor at det nærmest blir en konkurranse om hvem som har rett eller galt. For all del.. Diskusjoner er bare sunt og det gjør oss bedre, men det er helt greit å være enig i å være uenig også og fortsatt respektere andre uavhengig av om man ikke deler samme verdisyn.

F.eks dette fasadeopplegget. Er det mulig?! Skulle tro det var religion det var snakk om! Folk har jo nesten like sterke meninger om dette som folk en periode hadde om low carbs vs carbs.. For meg blir det helt latterlig når folk nærmest skal konkurrere om å være mest mulig ekte og politisk korrekt. Det er vel for faen ingen konkurranse om hvem som er det beste forbildet? Eller har jeg misforstått HELT? Burde ikke heller folk være seg sjæl og gjøre det de har lyst til uavhengig av hva alle andre måtte mene og burde ikke folk konsentere seg om seg selv istedenfor å blande seg oppi hva alle andre gjør? Det er INGEN som viser 100% sitt sanne jeg til enhver tid uansett. ALLE mennesker har behov for å ha et privatliv såvidt jeg vet og jeg ser INGEN grunn til å la alle mennesker ta del i ALT.

JA, jeg ser at det kan være skummelt for unge jenter når forbildene deres virker «perfekte», men.. samtidig har jeg tro på at ungdommen som vokser opp i dag er smartere enn som så. De vet at virkeligheten ikke er som i magasiner og på TV. Ungdommen som vokser opp er smarte.

I en periode for en stund tilbake gjorde jeg meg styggere for at andre skulle føle seg bedre. Jeg følte meg HELT jævlig! Jeg har alltid vært opptatt av det estetiske og kommer alltid til å være det.  Tar man den gleden ved å skape en vakrere verden fra meg blir det som å ta fra Petter Nortug skia. Det er en stor del av meg og det er sånn jeg er. Jeg mener det er viktig å ha en balanse mellom det indre og det ytre og.

Noen mener at de som har for estetisk perfekt profil som f.eks Fotballfrue ikke er ekte. Bullshit! Jeg kjenner Caroline fra jeg bodde i Sarpsborg og hun er ei fantastisk herlig jente. Selv mener jeg at ei dame med blondt hår og store silikonpupper som Linni Meister kan være MER ekte enn en person som framstår som en usminket grå mus og «liksom» viser en «ekte» profil.

Det at mange føler seg dårlig ved at andres liv virker for perfekte er vel ikke de som lever de «perfekte» livene sitt ansvar? Burde ikke heller de som er misfornøyd med livene sine ta tak i livet sitt og fokusere på det som er bra framfor å sitte og være sjalu på andres profiler på instagram? De siste årene har jeg jobbet tett på mennesker som deres støttespiller og jeg kan skrive under på at det er INGEN av oss som lever perfekte liv. Det vet vi jo alle!  Men.. hadde det ikke vært jævli deprimerende og sitte å se på instagramprofiler med bæsjebleier, psykologtimer og rotete rom og bustehuer!? Godt mulig noen synes det hadde vært FETT! Det inspirerer ikke meg hvertfall. Men.. Jeg respekterer om noen lar seg inspirere av det også..

Jeg opplever ofte virkeligheten bak mange av disse fasadene og de som liksom er så ekte og politisk korrekt.. Jeg skal love dere at de har dårlige dager de også..Det er MANGE som er utbrent f.eks, men FÅ som snakker om det..De viser ikke denne siden utad fordi det ikke er bra for imagen.. Noen lever dobbeltliv.. Og da snakker jeg ikke bare om de som ser «perfekte» ut på sosiale medier.. Jeg snakker om de som ser så «kjernesunne og ekte» ut.. De som alltid er i balanse, trener kun for helsen og skal redde verden.. Mange tør ikke å være seg selv fullt ut og synes derfor det er tryggere i sin komfortsone når de kan være politisk korrekt.. Og det er helt greit det også..

Hver og en må få lov til å være et menneske og gjøre det som er riktig for seg selv uavhengig av hva alle andre måtte mene!

Jeg hadde selv en politisk korrekt periode, men damn.. Det var kjedelig! Det er mye gøyere å utfordre komfortsonen, sprenge grenser og være seg sjæl! Men.. Hva ER å være seg sjæl? Tja, det kan bety så mangt. Spørs tydelighvis hvem som ser.. Men jeg tror at vi mennesker faktisk er oss selv til enhver tid enten vi er strategiske eller ikke.. Vi kan fortsatt ikke  være noe annet enn oss selv.. Og er vi fake.. Ja, da er vi oss selv, fake..

Vi lever kanskje bare en gang og vi får vel ingen premier for å være politisk korrekt og mest mulig ekte??

<3 LA Lifestyle <3

2 Comments on “JA TIl FRIHET !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *