HVIL DEG TILBAKE I BALANSE :)

Foto: Vinnerskalle Petter Nortug har skjønt at hvile er like viktig som hardt arbeid om han skal nå sine mål.

Noen ganger tror jeg at jeg har en ubegrenset tank med Stor drive slik at jeg kan klare hvasomhelst. Takk for at jeg har ærlige ekte venner rundt meg som tør å si ifra at jeg må roe meg ned.
Jeg legger inn metime, praktiserer positiv egoisme og avkobling på hytta i min kalender.  Det er jo Like viktig å hvile som å jobbe hardt:) Selv har jeg til tider i løpet av livet vært dårlig på å prioritere hvile og opplevd å bli både overtrent og utbrent. Disse smellene har vært veldig lærerrike og har gitt meg mer perspektiv slik at jeg bedre kan lese menneskene jeg jobber med som mental trener og personlig trener.

Vi mennesker har alle ulike personlighetstyper og noen er mer disponible for å bli utbrent og overtrent enn andre. De typiske vinnertypene som drives av utfordringer og det å nå nye mål har helt klart en større risiko for å gå på en smell enn en mann som er opptatt av orden og struktur, jobber i et regnskapsfirma og aldri tar de helt store sjansene. Ofte ser publikum bare toppen av isfjellet, men de fleste vinnere har mer berg og dalbaner enn de menneskene som lever mer rutinerte liv med mindre stress og press. De som vinner må tåle mye smerte og ofrer ofte mye for å nå sine mål.

Vår styrke er ofte vår svakhet og vi må hele tiden jobbe for å holde balansen. Jo bedre vi kjenner oss selv jo flinkere blir vi til å vite når vi skal gasse og bremse slik at vi får ut vårt beste potensialet til enhver tid.
Det er dessverre kun 24 timer i døgnet og vi må velge hva vi skal prioritere og selektere bort resten. Spørsmålet er hva som er viktig for oss.

Hvilke verdier har du?

Og hva er målet?

Er du mer bevisst på dette er det enklere å kjenne etter magefølelsen og ta raske avgjørelser på grunnlag av nettopp dette.

Se på Petter Nortug. Det var jo først da han lærte seg å hvile at han ble god;)

http://ipad.dagbladet.no/2013/02/01/sport/petter_northug/john_northug/vidar_lofshus/langrenn/25548458/

Selv er jeg ingen toppidrettsutøver, men da jeg vant Skal vi danse i 2008 valgte jeg å gå inn i rollen og tenke at jeg var en. Dette var utrolig lærerrikt og det bekreftet det jeg har lært i de utallige bøkene jeg har lest og prestasjon, idretsspsykologi og vinnermentalitet. Du blir god på det du trener på og fokuserer du kun på en ting av gangen får du maksimal utelling og best resultat. I tillegg prøvde jeg å være laserfokusert og jeg var mer egoistisk. Det fikk meg til topps.

TEAM:

Det er viktig å ha et godt team rundt seg. Vinnertypene er som regel tildelt en enorm kraft og drive. Denne er ikke ubegrenset og den må porsjoneres ut. Derfor lønner det seg for disse typene å ha mennesker rundt seg som balanserer. Det er alfa omega å ha andre personlighetstyper rundt seg. Disse vinnertypene trenger blant annet familie og venner som er glad i de uansett prestasjon og mennesker som er mer rolig og legger ting til rette. Dette gjør at den som skal prestere er mer rolig og kan fokusere på oppgaven. En toppidrettsutøver er nødt til å selektere bort alle uromomenter som ikke er relatert til målet. Derfor kan mange oppfatte disse menneskene som egoistiske, men de er nødt til å være slik for å kunne vinne og det er nettopp derfor ikke alle velger å være toppidrettsutøvere eller toppledere.

Så hva kan vi lære av dette? Vi er ikke toppidrettsutøvere, men vi kan allikevel lære noe av de beste. Jeg henter inspirasjon både fra toppidrett og næringslivet. Det er en grunn til at noen når toppen og hvorfor ikke lære av de beste? Så denne enkle tingen med å porsjonere ut vår energi er noe jeg mener vi alle bør ta med oss.

Selv  jobber jeg i hovedsak med mannlige ledere 40+ og der handler det mye om å balansere disse slik at de presterer best i livet generelt. Ikke bare på jobb, men på trening og på privaten. En del av disse mannfolkene jobber altfor mye og glemmer seg selv litt, så kommer de til et punkt hvor de blir både tjukke , i risiko for å gå på en smell eller å dra på seg livsstilssykdommer. Noen er ofte utslitt og selvfølelsen er ikke helt på topp. Da kommer de til meg og jeg stiller krav til de slik at de ikke bare jobber døgnet rundt. En del ledere ville aldri ha trent dersom de ikke hadde en avtale siden de har så mye å tenke på. De er vant til å lede hele tiden, men når de kommer til meg synes de det er veldig deilig å få en time hvor de blir sett og det er fokus på dem. Dette er definitivt noe av det jeg brenner mest for å gjøre. Når dette skaper ringvirkninger som at konen også går ned i vekt og føler seg bedre grunnet endring av kostholdet  og forholdet blir bedre blir jeg utrolig stolt og glad av vårt teamwork. Da føler jeg at jeg er med på å gjøre en større forskjell i noens liv og dette er en stor drivkraft for meg.

Det eneste som hjelper når man har kjørt seg selv for hardt er å hvile og gjøre ingenting..

Så vi får minne oss selv og de rundt oss på å roe oss ned.

NO HEALTH NO WEALTH!!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *