Når du er villig til å gjøre hvasomhelst for å få tilbake superkreftene dine

Etter å ha levd i 36 år og vært støttespiller for mange ulike mennesker i alle aldre som har tillit til meg og deler sitt privatliv med meg har jeg etterhvert lært at vi har alle våre opp og nedturer. Jeg har fått høre mange spennende historier i løpet av live og har selv skapt mange. Nettopp derfor skammer jeg meg ikke lenger om jeg blir syk eller om jeg har en dårligere periode enn ellers. Det er en del av livet. Livet er en berg og dalbane og vi må bare forsøke å gjøre det beste ut av enhver situasjon for å få maksimalt ut av det livet vi har fått utdelt. Når det er sagt er det som regel noe vi skal lære når vi får oss noen slag i trynet og det dukker opp noen humper på veien. Og jeg er tydelighvis en av de som skal lære MYE 😉 hehe..

Det er faktisk ingen som er på topp til enhver tid og jeg tror på at åpenhet hjelper mennesker. Det at vi deler erfaringer, kunnskap og snakker om «tabuer» gjør kanskje at flere tør og søke hjelp og at de ikke føler seg så alene og mislykket som jeg vet mange kan gjøre når de er syke. Man kan lett føle seg stakkarslig og makteløs når man er syk. Det hjelper ingenting å grave seg ned. Vi er nødt til å fighte her på jorden. Ingenting kommer servert på et sølvfat og ingen kan fikse deg. Vi må alle jobbe med vår mentale innstilling inne i vårt hode. Tro meg, jeg vet det ikke alltid er lett.  Det er ikke en selvfølge at du øter på velutdannede leger som følger med i tiden,  tar seg god tid og viser omsorg. Jeg tror at vi sammen er sterkere. Det er ikke nødvendighvis en lege eller psykolog som hjelper deg. Det kan vel så gjerne være en venn eller en helt ukjent for alt jeg vet. Når man blir syk faller det alltid noen fra og noen kommer til. Det er ikke alltid vi mennesker vet helt hvordan vi skal håndtere sykdom og kanskje vi til og med har mer enn nok med oss selv? Enkelte mennesker er der i medvind og andre er der i motvind. Du trenger uansett noen da vi ikke klarer alt alene, så tør å be om hjelp og ta imot den hjelpen du får. Jeg vet det ikke alltid er lett å vise sårbarhet, men det viser styrke og tørre. Hva er det verste om kan skje? Noen vil uansett aldri like deg enten du er i medvind eller motvind. Det som er viktig er at du lytter til din egen kropp og ditt indre. Gjør det som føles rett for deg og vær ærlig mot deg selv. Vi respekt ovenfor deg selv først og fremst. Vi må starte med oss selv. Vi har alle tidvis behov for hjelp enten vi liker å innrømme det eller ikke og de fleste av oss får en god følelse inni oss ved å hjelpe noen andre.

Ingen lever til enhver tid de perfekte livene som er printet på glossy pairer eller som postes på insta. Javisst kan det være perioder hvor ting faktisk er så «perfekt», men langt fra hele tiden. Det er ytterst sjeldent. Selv har jeg både hatt perioder i livet mitt som har vært «picture perfect» og jeg har vært nederst i mørket så dypt jeg kan komme. Dette har gjort meg til den jeg er i dag og jeg har fått en egen evne til å sette meg inn i andre menneskers situasjon. Opp igjennom livet mitt har jeg balansert mye mellom ytterpunkter.

I min hverdag snakker jeg med mennesker om alt fra sykdom som Kreft, diabetes, tarmproblemer, hjertefeil, ME. Psykiske lidelser som spiseforstyrrelser, sosial angst, depresjon, nymfomani, spille avhengighet, dopavhengighet, alkoholisme. Det er så mye mer enn trening jeg har jobbet med siden jeg startet som Personlig Trener i 2011. Jeg er åpen og høysensitiv på godt og vondt. Dette gjør at jeg har en egen evne til å få mennesker til å åpne seg, men det betyr også at jeg tidvis må trekke meg tilbake å ha alenetid for å beskytte meg selv og bygge opp min egen styrke så jeg kan fortsette å gjøre andre sterkere. Jeg fyller min krafttank alene. Jeg dømmer ingen og det skal mye til for å overraske meg. Jeg har hørt og opplevd det meste nå. Livet mitt har definitivt ALDRI vært kjedelig 😉

Da jeg havnet på sykhuset akutt i år februar med forstoppelse og forverring av min kroniske Lidelse Ulcerøs Kolitt fikk det meg til å tenke. Det endret meg. Jeg ble nødt til å endre mine tanker og hvordan jeg lever. Mitt fokus på mitt liv og framtiden endret seg. Siden jeg havnet på sykhuset har jeg knapt trent da jeg ble anbefalt å ta det med ro. Å trene hardt kunne forverre min tilstand. Jeg har kun gått rolige gåturer og trent Yin Yoga. Jeg har gått på stressmestringsworkshop og suksessmestringterapi. Jeg har endret mitt kosthold fullstendig fra high karb til high fat, kuttet ut laktose, gluten søtningsmiddel. Jeg koker grønnsakssupper på kraft, spiser feit frisk og fermenert mat. Jeg er nøye med å få i meg ekstra tilskudd av omega 3, magnesium, D vitamin,  kalium,probiotika, tabletter fra lege, movicol,  kalsium og jeg tar B12 sprøyter i ræva just in case ( Dette var ikke etter anbefaling fra lege. Bare noe jeg selv gjorde da jeg var 14 som jeg selv tror på). Og jeg drikker masse vann og er nøye med å få nok søvn og unngå stress. Det er garantert noe jeg har glemt, men hovedfokuset mitt nå er helsen og mitt utseende er  sekundært! Nå er det helsen som er viktigst og min tarmflora må stabilisere seg.

I do whatever it takes! 

Jeg får bare drite litt i utseendet mitt en periode og lytte til kroppen min rett og slett. Det er viktig kroppen får ro og finner tilbake til sin balanse og styrke.

Jeg leser bøker , får massasje, har gode og dype samtaler og ligger på sofaen og klemmer. Jeg gir kroppen min hva den trenger og begrenser arbeidsoppgavene. Jeg sier mer NEI og praktiserer positiv egoisme og utøver selvrespekt. Jeg har mer digital rehab. Jeg tror ikke internett er bra for oss i overdrevet grad. Videre har jeg fokus på å applaudere over min egen suksess og å si til meg selv hver dag hva jeg er takknemlig for.

Disse tiltakene har gjort at jeg nå er på bedringens vei. Det er fort gjort og få lyst til å gi bånn gass når man merker energien er i ferd med å komme tilbake, men heldighvis har jeg nå en som holder meg i tøylene <3

I april starter jeg å jobbe mer med PT og coaching en til en med personlig igjen. Dette er noe jeg virkelig har savnet da det gir meg mye og dette gleder jeg meg enormt mye til. Back to basic <3 Jeg har blitt bomba med emailer siden jeg sa jeg hadde kapasitet til å ta inn 10 personer over en 6 ukers periode. Det gjør meg rørt og glad. For er det noe jeg virkelig brenner for så er det å inspirere og hjelpe andre. Det å se mennesker blomstre og vokse. Det gir livet mitt mening og det gjør at jeg føler meg verdifull. Det er det som er min misjon her på jorda og det jeg lever for. Jeg måtte bare ta en liten pause for å hjelpe meg selv da jeg ble syk, men så fantastisk det skal bli å fortsette  å bidra til at andre når sine mål og blir den sterkeste utgaven av seg selv <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *