Trivselsvekt og konkurranseoppkjøring

I går var kjæresten min og jeg på Hvalstrand i Asker og slappet av og jeg tok dette bildet ved en tilfeldighet. Jeg føler meg så bra om dagen og kjenner at nå er jeg virkelig på min trivselsvekt og føler meg fin. Vi har alle en ulik trivselsvekt. Noen stiller nok urealistiske krav til seg selv og blir aldri fornøyd og det er veldig trist. Selv om jeg vet at jeg skal ned ytterligere kg og gå lavere i fett% om jeg velger stille i konkurranse i høst er det slik jeg ser ut nå jeg føler meg vel. Som den «ekstreme personen» noen mener jeg er synes jeg selvfølgelig også det er dritfett og konge å være i sceneform, men det er ikke bra for helsen på langsikt og kun for prestasjon og konkurranse. På en måte kunne jeg tenke meg å bli på den vekten jeg er nå hvor jeg har litt mer fett på lår og ræv , men hvor jeg har markerte armer , skuldre og magemuskler. Men så synes jeg det er veldig gøy å pushe grenser da jeg vet jeg lærer så enormt mye av det + at jeg elsker litt action og spenning i livet mitt. Jeg liker å kjenne på litt smerte og å jobbe hardt mot konkrete mål. Det er så digg!

Hva er din trivselsvekt? Tenkt over det? Kun DU sitter med fasiten! Og ikke sammenlign deg med bildene på insta er du snill. Stort sett er bilder tatt med proffe kameraer i dag og ofte er folk lave i fett% når bildene taes 😉 Jeg lar meg inspirere av slike bilder, men det er ikke slik man bør etterstrebe å se ut til hverdags.. hihi..

Jeg synes hvertfall det er amazing hvordan det å øke min kunnskap og å utfordre min komfortsone har gjort at jeg har kommet meg ut av spisesforstyrrelsene og er mer stolt av min egen kropp og hva den er i stand til. Det er herlig å føle at jeg har kontroll over min egen kropp. Det gir meg en følelse av trygghet. Jeg vet at etter konkurranse kommer jeg inn i en utfordrende periode med reverse diet hvor det kan være utfordrende mentalt når jeg skal opp i vekt igjen, men samtidig er jeg så godt forberedt på det og har kunnskapen som skal til hvor jeg også vet at det er bra for helsen min og legge på meg noen kilo igjen slik at kroppen fungerer som den skal. Jeg tar jevnlig prøver hos lege for å sjekke at kroppen min fungerer som den skal og de siste prøvene var fine. Det skal bli spennende å måle resultatene jeg nå tok på konkurransediett opp mot de jeg tar når jeg starter spise mer igjen. Spesielt med tanke på T4 og forbrenning. Det er ofte slik at forbrenningen går litt ned når man går lavere på kalorier.

Jeg veier veldig ulikt nå avhengig av hvilken vekt jeg er på og uansett ønsker jeg ikke henge meg opp i tall. På en vekt veier jeg kanskje 59 og en annen 56,5 kg. Fett% lå på 12,8% sist jeg sjekket. Men dette må dere IKKE sammenligne med andre da det er høyst individuelt hvilken fett% man ligger på. En person kan ha 10  og en annen 6 og de kan se like markerte ut f.eks. Så fokuser på DEG og din kropp! Dessuten kan vekten variere MYE i løpet av en måned på oss kvinner. Under PMS og mensen f.eks er det normalt å samle vann og vi blir litt mer sårbare og følsomme. Det er ofte da vi trenger at kjæresten gir oss litt ekstra kjærlighet. Når vi er mest bitchy.. Det er da vi trenger mest love.. hehe.. stakars mannfolk <3 Vi kan også bli oppblåst av masse grønnsaker og søtingsmiddel. Så min mage kan være markert på morgenen og på kvelden kan jeg se gravid ut. Fasinerende sant? 🙂

 

Denne gangen har det tatt litt tid før vekten min har gått ned, men fettet har sluppet ca 300 gram per uke. Dette kan være fordi jeg har bygget mer muskelmasse eller det kan være pga tidspunkt for måling i fht syklus med tanke på vannansamling i kroppen. Så viktig og ikke la seg stresse om målingen ikke viser eksakt det du hadde ønsket. Sist måling for ca 2 uker siden hadde jeg en mindre bra måling, men det gjorde at jeg ga meg et skikkelig rævspark bak og ble mer motivert. Jeg kjenner huden er løs og at fettet er i ferd med å slippe nå.

Så det blir spennende med måling til uken og se om jeg rekker å komme i form til høstens konkurranser. Nå må jeg gi alt og gå ALL in om jeg skal klare dette! På måling til uken vet jeg mer hvor hardt jeg må jobbe om jeg skal klare å slå fjorårets form.

Spennende! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *