Vi kvinner trenger klemmer

Foto: Pinterest

 

En lang klem og en god koseprat – er den beste medisin for kvinnehjertet! Det er faktisk vitenskapelig bevist.

I løpet av livet har jeg opplevd å være i forhold med noen som ikke ga meg nærhet og de klemmene jeg trengte og som har fått meg til å føle at det var noe galt med meg. Jeg skammet meg nærmest over at jeg hadde behov for nærhet og klemmer.  Dette gjorde meg kald. Ofte kan man bli som de man omgåes og det føles ganske ubehagelig å skulle be om en klem fra noen som egentlig ikke vil gi deg det. Det beste er jo når det er to personer som like gjerne ønsker det samme og gir hverandre varme og kjærlighet. Heldighvis er jeg ikke lenger i et slikt forhold og derfor synes jeg det var spesielt interresant da jeg oppdaget denne saken. I tilfelle noen av dere er i et forhold med en person som ikke gir dere den nærheten du trenger tenkte jeg at jeg skulle dele denne forskningen med dere. Tenk at jeg faktisk trodde det var noe galt med meg!

Forskerne ved University of North Carolina har funnet ut at klemmer er bra for kvinners hjerte- så vel som kjærlighetshelse, rapporterer BBC News, gjengitt i svenske Aftonbladet. Du kan lese mer om forskningen her.

Etter klemming i 20 sekunder hadde testpersonene høyere innhold av hormonet oksytocin og lavere blodtrykk. Oksytocin er kjent som et hormon som er viktig under fødsel, og for å skape et bånd mellom mor og barn rett etter fødsel. Oksytocin er også kjent som «velvære-hormonet» fordi det også er assosiert med kjærlighet og sosiale interaksjoner.

Forskerne fant også noe annet: Kvinnene var dem som hadde det aller best av å få klem, ettersom de også fikk lavere nivå av stresshormonet kortisol. ( Wikipedia)

GODT FORHOLD – MEST EFFEKT

Aller best effekt får klemmene når man i tillegg har et godt forhold til dem man klemmer, skriver Aftonbladet.

Forskerne kunne nemlig se at de med de varmeste forholdene fikk størst utslag på de vitenskapelige målingene.

Selv ble jeg på et tidspunkt påvirket av et annet menneske til å tro at jeg ikke var en klemmeperson og at det var noe galt i det å ha behov for nærhet og klemmer. Heldighvis har jeg nå kommet meg ut av dette og tør innrømme at jeg er en kosete klemmeperson uten at det er noe jeg føler jeg bør skamme meg over.

Mer kos minsker stress i hverdagen og er bra for vår helse jenter <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *