Jeg er inne i en Bra Nok periode

Foto: Du kan bestille boken min her

I går var jeg heldig å bli invitert til å holde foredrag for et restaurantkonsern hvor jeg snakket om det å ha mot til å tørre å ta sjanser, være ærlig og ikke minst akseptere seg selv som bra nok. Jeg snakket om det å tørre feile, gå på trynet og reise seg igjen for så å bli sterkere. For det er jo utenfor den berømte komfortsonen vi vokser. Det er herlig at jeg i dag blir booket for mine verdier, min kunnskap og for å dele mine erfaringer om endringsprosesser og det å nå mål. For da jeg startet min endring i 2008 hadde jeg et mål om å gjøre en endring og jeg ønsket flere bein å stå på. Jeg ønsket mer kunnskap og jeg ønsket mer mening i livet mitt.

Det ga meg enormt mye å holde dette foredraget da jeg elsker å inspirere andre til å bli den sterkeste utgaven av seg selv. Alt handler om vår innstilling og om vi virkelig bestemmer oss og jobber hardt nok kan vi utrette de mest utroligste ting.  Jeg startet selv å jobbe i restaurantbransjen da jeg flyttet til Oslo for meg selv i mine tidlige 20 år og det var en jobb jeg likte veldig godt hvor jeg fikk skravlet med mange hyggelige mennesker. Jeg har vært grunder og drevet eget selskap i ca. 15 år og det lengste jeg har hatt en «normal» jobb og vært ansatt er faktisk som servitør. Jeg jobbet blant annet på Fridays, Peppes, som selskapsservitør og i bookingen på Eik 2. etage og det var en fin tid i mitt liv.   Det var utrolig hyggelig å få tilbakemeldinger fra publikum om at de både ble inspirert til å trene og at flere ønsket lese boken min.

Jeg snakket om å jobbe hardt for å nå mål i motvind og om at livet byr på utfordringer for de fleste av oss. Om vi går for toppene må vi regne med nedturene. Det som skiller oss er hvordan vi velger å håndtere det. Hva er det verste som kan skje? Noen ganger i livet går alt på skinner og vi føler oss som Supermennesker. I samfunnet er det mye press hvor mange er drevet av perfeksjonisme og det å bli best. Men er det så rart? Vi mennesker ønsker jo annerkjennelse og å bli sett på ulike måter og det er gjerne de som gir det lille ekstra som frontes i media og det er gjerne de vi velger å kalle forbilder.

Det er ofte denne balansen som er det mest utfordrende. Vi går alle på trynet i blant selv om dagens mange fasader tilsier at noen lever perfekte liv. Å gjemme seg bak en fasade kan ofte være en beskyttelsesmaske og de som ser ut til å leve de mest perfekte livene kan være de som faktisk egentlig har det verst bak masken. Selv har jeg vært igjennom en endringsreise hvor jeg har balansert mye mellom ytterpunkter i løpet av livet og det er mye av denne historien med mine ups and downs jeg byr på når jeg holder foredrag. Det er fort gjort å bli påvirket av mennesker eller alt som skjer rundt oss, men om du tar et skritt ut av den boblen får du et bredere perspektiv på ting. Jeg tok meg selv en uke Digital Rehab for å se mitt liv fra fugleperspektiv og å bli mer bevisst på meg selv og mine verdier. Nok en gang er jeg inne i en endringsprosess og det blir spennende å se hvordan utviklingen blir framover. Jeg har fått meg noen skikkelig smeller mitt i trynet i det siste, men jeg velger og ikke la det sette meg ut av spill. Jeg fokuserer på arbeidsoppgavene og tar et skritt av gangen.

For hva er det EGENTLIG som er viktigst for deg? Og behøver du legge SÅ mye press på dine skuldre? Hva jager du etter? Hva skal du rekke?

Det er NÅ vi lever. Nyt prosessen og bruk mer tid på det som gjør deg glad. Du er bra nok! Javisst kan vi bli bedre. Men noen ganger er du nødt til å roe ned tempo så du ikke deiser inni den berømte veggen. Ønsker du å lese mer om min historie kan du lese boken min eller du kan booke meg til å holde foredrag for deres bedrift , forening eller skole.

Jeg er ingen perfekt glamourøs kjendis. Jeg er først og fremst et menneske av kjøtt og blod med følelser som ikke drives av status, makt og penger. Det er viktig å sette pris på de små tingene og ta vare på de vi er glad i. Vi er her på jorden på utlånt tid og livet blir hva vi gjør det til. Istedenfor å tenke «Whats in it for me».. Tenk «Hvordan kan jeg gjøre deg bedre og hvordan kan vi sammen nå mål?» Sammen er vi sterkere.

For meg handler det om noe større. Jeg ønsker å inspirere og bidra til positiv vekst og endring i andre menneskers liv. Min styrke er min svakhet. Jeg elsker å skape glede i andre menneskers liv og det negative med det er at jeg noen ganger gir for mye av meg selv og at det blir utnyttet.

Da er det fint å ta et skritt tilbake og minne meg på prosessen hvor jeg fløy inn i den berømte veggen og  lærte og akseptere meg selv som bra nok. Jeg lærte mye under denne reisen og derfor skrev jeg en bok for å dele mine erfaringer. Boken har hjulpet mange av oss «flinke piker» til å sette grenser , si nei og stille mer realistiske krav til oss selv. Har du lest boken fra før? Kanskje på tide å lese den på ny? 😉

Selvfølelsen er ferskvare og den svinger når livet rammer oss enten vi mister noen vi er glad i, mister jobben vår eller går igjennom andre traumer eller vonde hendelser.

Gi faen og kjør på! Det som ikke knekker oss gjør oss sterkere og det er feil vi lærer av!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *