«Grunderkvinnen» – Lene Fjellheim

Jeg er lidenskapelig opptatt av å få folk i aktivitet og er spent på hvordan hektiske karrierekvinner klarer å holde seg Fit & Fabulous. Nettopp derfor ønsket jeg å gjøre et lite intervju med Lene Fjellheim. Hun er en karrierekvinne som er kjent for sitt store blendende hvite smil og med en tydelighet som ikke kan misforståes. Hun er full av guts og er ikke redd for å feile. Videre er hun medeier i Coachteam, foredragsholder og en ettertraktet fasilitator innen blant annet ledelse, kommunikasjon, relasjonsbygging, forhandling, salg og presentasjoner. Lene er en smart, selvsikker og inspirerende forretningskvinne jeg føler meg heldig over å få lære av. Selv har jeg gått 3 trinn på deres coachingutdannelse og Lene er ei av de jeg har latt meg påvirkes av det seneste året. 

Hva var det som gjorde at du startet ditt selskap?
Jeg har alltid likt å gjøre ulike ting og lange studier var ikke tingen for meg. Etter videregående jobbet jeg som studieveileder, leder, selger, flyvertinne og gründet mitt første selskap innen AudioVisuelt utstyr som ble kjøpt opp etter 10 år. Jeg skulle da bare kose meg som flyvertinne i SAS men fikk ME og var sykemeldt i to år. Da startet jeg på NLP Practitioner i hovedsak for å få tilbake energien og gründeren i meg våknet opp. Det var da i 2002 CoachTeam as – House of Leadership ble etablert.


Hva er din misjon og dine viktigste verdier?
Jeg er opptatt av raushet (vinn-vinn-vinn), utvikling og fleksibilitet i alle livets områder. Kjærlighet for menneskene jeg møter og det jeg gjør er også viktig og CoachTeams payoff . Det å gjjøre en forskjell betyr mye for meg.
Vi påvirker hverandre hele tiden og jeg ønsker å skape positive ringvirkninger selv om jeg ikke alltid får til dette. Spesielt ikke når jeg er stresset, trøtt og sliten.

Hva er din største lidenskap?

Jeg har nok prioritert jobb veldig mye og vært lidenskapelig opptatt av å skape noe som er større enn meg selv. Jeg liker å gjøre nye ting, utvikle meg og går fort lei om alle dager er like.

Hva gir deg energi?
Naturen! Jeg elsker å være ute og får masse energi av det. jeg liker også svært godt de gode samtalene og det gir meg energi å være med andre mennesker som ønsker å utvikle seg og som tør å ha meninger som kan diskuteres.

Hva er du best på?

Å være meg

Hva motiverer deg?
Jeg motiveres av å bli ferdig med ting. Får unna masse «MÅ oppgaver» fordi jeg liker å krysse ut på listen. Motiveres av sparring med mine kollegaer, å få andre til å lykkes, å gjøre en forskjell for andre mennesker.

Hvorfor lykkes du?
Jeg lykkes fordi jeg er en stayer – har masse RESILIENCE og reiser meg igjen når jeg faller. «Learning by tryning» har jeg blitt veldig god på og jeg tror virkelig at for å lykkes må vi ikke være redde for å gjøre tabber.

Hvordan sørger du for å øke kunnskap og å følge med i utviklingen?

Jeg har verdens beste kollegaer og vi utfordrer hverandre hele tiden. Vi oppdaterer oss på ulike ting og lærer hele tiden av hverandre. Ellers går jeg på kurs, leser mye og lærer aller mest av å teste ut nye ting.

Hva gjør deg lykkelig?

Å være ute i naturen, være sammen med mannen min, barna mine og gode venner.

Hvordan fyller du på den daglige dosen energi?

Jeg fyller den daglige dosen med energi ved å gå turer, trene, ha  gode samtaler og lese gode bøker.

Hva er dine treningsrutiner?
I all hovedsak turer i skog og mark i tillegg til trening med pt et par ganger i uken.

Lene Fjellheim13267836_10153482202021993_868493626199354147_n

Ditt beste tips for å se Fit & Fabulous ut?

Jeg synes Indre glød  er det viktigste for å se bra ut.

Hvordan vil du beskrive deg selv med 3 ord?

Direkte, omsorgsfull og kreativ

Hva serverer du helst om du får besøk

Mannen min er verdens beste kokk og den som lager maten. Vi lager mye fisk og kylling med grønnsaker og akkurat nå har jeg dilla på salmalaks med Teriaki saus

Hva er den største utfordringen med å være gründer?

Jeg er heldig og har to partnere som hadde sine firmaer så vi er et team som jobber godt sammen. I tillegg har vi svært dyktige konsulenter så vi er et TEAM. Det var helt bevisst for meg da jeg i mitt forrige selskap følge meg mye alene med ansatte og ingen sparringspartner.
Utholdenhet er viktig og risikovillighet kanskje enda mer. Trenger du trygghet og forutsigbarhet anbefaler jeg deg ikke å starte for deg selv.

Bærer du fortsatt på en barnedrøm du håper å oppfylle? Fortell!

Nei

Har du noen personer som har vært viktige for deg i din utvikling?

Ja mange. Og jeg har et ritualet hvor jeg ser dem for meg og stiller spørsmål som er viktige for meg og forestiller meg hva de ville sagt.
Jeg inviterer da inn noen slektninger, lærere, venner, kjente personer inn til mitt lille private mentorråd.

Om du kunne velge en egenskap du kunne tenke deg å få eller å bli bedre på, hvilken ville det vært?
Mer tålmodig ovenfor andre og meg selv og dermed rausere og snillere

Det store spørsmålet: om du fikk leve livet ditt på nytt, ville du ha gjort noe annerledes?

Både ja og nei. Veldig glad for alle erfaringer men skal jeg være helt ærlig kunne jeg gjerne ha unngått mobbingen på barneskolen. Selv om jeg tror at nettopp den erfaringen har gjort meg sterk tenker jeg at ingen barn skulle holdes utenfor og oppleve mobbing

Noen kaller det vendepunkt. Andre milepæl og noen ganger kaller vi det høydepunkt. Er det steder i livet der du har stoppet opp, eller i ettertid sett deg tilbake og tenkt at dette var et øyeblikk som har definert deg og må lagres?
Da jeg var syk hadde jeg mye tid til å reflektere over livet mitt og syntes jeg hadde for mye fokus på hvorfor ting hadde skjedd med meg i stedet for hvordan jeg ville ha det og hvem jeg ville være. Så tok jeg kurs i NLP og startet å designe min fremtid som jeg så glad for at jeg lever i nå.

Har du et tips til jenter som går med en grunderdrøm i magen, eller som har drømmer de ikke helt tør leve ut?
Skriv ned det du ønsker. Snakk med mennesker som VIL og som utfordrer deg. Ikke dem som vil holde deg nede. Vær både drømmer, realist og kritiker til egne ideer.

 

Foto: Trond W. Andersen
Styling: Pia Ruud
Hår: Kjetil Grimsrud
Smykker: Rubin Jakob, Tone Nordli Rubin fra Noru Diamonds. Lene er deres ansikt utad som den sterke kvinnen hun er.

 

Du kan lese mer om Lene og hennes selskap Coachteam her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *