Er du en trofekone?


Foto: tailoredmotives

Er du en trofekone?

Det er noe jeg har lagt merke til de seneste årene som bekymrer meg litt. Mange pene snille jenter ender opp med menn som har god økonomi, som liker å ha makt og kontroll. I mange tilfeller kan sikkert dette fungere, men ofte kan ubalansen i økonomi skape et maktforhold og desverre er det en del menn som tror at de kan «kjøpe» seg fine damer som en trofé de kan vise fram. Dette kan være et symbol på vellykkethet for dem på lik linje som en Porche.

Mange menn bruker denne strategien for å skjule sin lave selvfølelse. Jo mer usikker mannen er jo mer opptatt er han av å framstå «perfekt» utad.

Noen jenter/damer ser desverre ikke sin egen verdi og lar seg kjøpe. En del menn tror de kan kjøpe seg en vakker ukomplisert kone som støtter de og er deres solstråle så lenge de betaler. Gjerne ei som aldri har dårlige dager.  » Jeg betaler og du gjør som jeg sier». Om kona har dårlige dager kan de jo bare være utro siden de uansett har gjort kona økonomisk avhengig av de og undertrykt henne såpass mye at hun ikke tror hun klarer seg alene eller at det finnes en bedre mann der ute.

Ja, man skulle kanskje tro at dette ikke foregår i 2015 hvor vi har kommet lenger i forhold til likestilling. Men det er fortsatt en del både menn og kvinner som lever i fortiden.

Noen menn tror de kan kjøpe kvinner og en del kvinner ser på det å få et gullkort som en trygghet. Selv mener jeg det er en falsk trygghet og jeg hadde ikke turt å være en trofekone. Tenk om du vender deg til å leve et luksusliv og etterhvert byttes ut med en yngre kone..?

Da står du der og har brukt mange år av ditt liv på å være denne mannens viktigste støttespiller, men har kanskje mistet mye av din egen identitet og selvtillit fordi du ikke har hatt utfordringene og mestringsfølelsen du trenger på din vei. Da plutselig står du der alene og må lære deg å leve på nytt nesten uten penger. Det kan være svært utfordrende!

Selv mener jeg at dette er det motsatte av trygghet og jeg beundrer de som tør! Jeg ser på ingen måte ned på de som tar dette valget og har like stor respekt for de som velger dette som de som velger å jobbe hardt for å klare seg alene. En del suksessfulle menn ville ALDRI vært der uten sin solstråle av en kone. Disse jentene kan ofte bli sett på som kjøpt og betalt, men de gjør en superviktig jobb i disse mannfolka sine liv. Og noen trives nok i denne situasjonen også.

Jeg er opptatt av at vi mennesker skal føle oss fri til å leve akkurat det livet vi vil leve. Med dette innlegget ville jeg informere mine yngre vakre medsøstre der ute så dere er bevisst før dere velger deres livspartner. Tenk dere nøye om.

Er et gullkort trygghet eller er det tryggere å bygge opp sin egen karriere og velge en mann av kjærlighet ?

Du har valget !

Lykke til mine vakre medsøstre <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *