Hvor ble energien min av?

12.08.10_0195

Foto: Rolf Ørjan Høgset

Kjenner du at energien din er borte? Tidligere kunne du trene 5-6 dager i uken, lage sunn og godt mat, være ute med venner, jobbe 10 timer i døgnet og være med på mange spennende happenings. Nå er det tiltak bare å lage mat og du blir sliten av å være med andre mennesker. Du tenker at andre mennesker snakker stygt om deg bak ryggen din. Bare tanken ved å gå bort på gymet er skremmende fordi du ønsker helst bare å synke ned i jorden siden du ser ingen poeng med livet akkurat nå?

Slik ønsker ingen å fortelle høyt at de har det, men det er mange som er der i dagens samfunn hvro fokuset ofte handler om perfeksjonisme og det å bli best. Vi mennesker har ikke ubegrenset med energi. Javisst kan vi være ekstrem til tider, men om vi tråkker bånn gass hele tiden vil vi til slutt fly inn i den berømte veggen og da faller vi ned i den mørke dalen. Jeg har selv rukket å være der et par ganger. Det er som regel de menneskene med enorm drive og engasjement som havner der. Det er fort gjort å strekke strikken for langt. Det skjer jo også i toppidretten. Men skal man bli best, må man ta noen sjanser og man må tørre å risikere gå på en smell.

Desverre er det mange som ikke forstår at de er utbrent eller overtrent og fortsetter å prøve jobbe og trene for fullt som tidligere. Dette er IKKE å anbefale! Merker du signalene som beskrevet ovenfor anbefaler jeg deg å gå til lege og be om hjelp med en gang så du ikke blir langvarig sykemeldt og faller helt fra.

Den beste medisinen for utbrenthet og det å være overtrent er:

Gjøre INGENTING

HVILE

Sove

Spise næringsrik mat

Fokusere på dine basic needs

Være med mennesker som er glad i deg akkurat som du er

Hvile til du får tilbake energien!

Du er nødt til å ta tiden til hjelp!

Uten helsen har du ingenting!

Som regel er det noe vi skal lære når vi går på en smell. Selv er jeg veldig takknemmelig for at jeg har opplevd å være utbrent og å være så langt ned i mørket at jeg ikke har sett meningen med livet. Dette har jeg lært enormt mye av. Jeg har fått et bredere perspektiv på livet og en større forståelse for folk flest. Utbrenthet har vært et av mine spesialfelt de seneste årene og det jeg har jobbet desidert mest med. Så dette kan jeg!

Første skritt er å be om hjelp! 

8 Comments on “Hvor ble energien min av?

    • Awww, hei Kine !!! Så koselig at du leser bloggen min! Faen ikke kult å være utbrent!! Håper se deg snart!

    • Awww, tusen takk 🙂 Så utrolig hyggelig å høre Steinar! 🙂 <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *