Hva er kjærlighet? 


Jeg vil si at jeg er vel ikke akkurat den som har lyktes mest når det kommer til kjærligheten hittils i livet selv om det er fortsatt ikke for sent. Viktig og ikke gi opp håpet. Skyter vi mange nok ganger scorer vi til slutt 🙂

Vi har alle våre styrker og svakheter… Kjærligheten er der jeg er mest uheldig. Men jammen har jeg lært mye av å feile i kjærligheten. Det er alltid noe  jeg kan forbedre meg på. Jeg tror det er en mening med alt. Jeg har tydelighvis mye og lære og så tragisk kjærlighetslivet mitt har vært i løpet av livet skulle man tro jeg skal skrive en bok om dette mange år fram i tid og sitte som en klok eldre dame og fortelle historier om mitt kjærlighetsliv. Hittils har jeg holdt det veldig til brystet, men det er kanskje ikke så rart når det er det området jeg lykkes desidert minst på.

Vel, det spørs kanskje hva det vil si og lykkes på dette området. Jeg sitter Absolut ikke med fasiten. Jeg må ærlig innrømme at jeg synes det er like trist hver gang jeg har tatt feil valg i kjærligheten siden dette faktisk er noe som betyr enormt mye for meg. Er det noe som har knekt meg i livet så er det sorgen over at jeg ikke lykkes med å oppleve den dype ekte betingelsesløse kjærligheten som jeg alltid har drømt om. Hm.. Jeg bør kanskje slutte å drømme.. Samtidig så har jeg ikke lyst til å innse at kjærligheten er slik som mange sier. Jeg har ikke lyst på noe praktisk forhold. Jeg er opptatt av kjærligheten! EKTE kjærlighet og jeg gir meg ikke før jeg får oppleve den. Hva skal jeg med praktisk kjærlighet? Jeg klarer meg jo selv. Skal man først veldig en livsledsager bør det være din soulmate. En som tilfører livet ditt noe ekstra og påvirker deg positivt slik at du blir en sterkere utgave av deg selv og kanskje til og med et bedre menneske.

Jeg velger alltid å tro det beste og å se muligheter, men i kjærlighet har du uansett ingen garanti for et positivt resultat av den grunn. Det er mange elementer som skal stemme.  Og det er vel kanskje nettopp derfor så mange drømmer om det. Kjærligheten kan ikke kjøpes for penger. Vel, kanskje til en viss grad. Men ikke den dype ekte kjærligheten. Den eneste du kan ta kontroll over er deg selv. Du kan ikke ta kontroll over alle andre rundt deg.

Etterhvert har jeg forstått hvorfor mitt kjærlighetsliv har vært såpass turbulent som det har. Heldighvis har jeg evnen til å se meg selv utenfra og evaluere meg selv. Jeg hadde lenge en ide om hva kjærlighet var, men etter mange års erfaring med prøving og feiling har jeg lært en del ting. Forholdene jeg har vært i har ikke vart så lenge, men lenge nok til at jeg har lært noe og blitt noen erfaringer rikere. Dessuten gidder jeg ikke være i et forhold lenger enn jeg må fordi det ser bra ut utad. Føles det feil avslutter jeg og går videre. Vi lever bare en gang og jeg ønsker å få maks ut av tiden her på jorden. Imponerende at noen har vært gift i 20 år, men  jeg har kommet itl et sted i livet at jeg tenker at det handler ikke om jo lenger jo bedre. Det handler om noe helt annet. Det handler om livsnytelse.

For hvert forhold  har jeg blitt sterkere og enda mer bevisst på at det finnes ikke ET fasitsvar . Samtidig har jeg blitt oppmerksom på hvor mye kjærlighet betyr for meg og hva jeg vil ha. Etterhvert blir man hvertfall veldig bevisst på hvilke typer man ikke passer sammen med. Jeg var lenge usikker på om motsetninger tiltrekker hverandre eller om like barn leker best. Nå føles det som om jeg har funnet svaret.. 😉

Kjærlighet er definitivt ikke noe du kan kontrollere og du må tørre vise sårbarhet og åpne opp ditt hjerte. Du må tørre å satse for å vinne. Javisst kan du kan risikere å bli såret i kjærligheten.

Kjærlighet er å gi rom så at andre kan være seg selv . Ekte kjærlighet er å ønske andre det beste så de kan nå sitt potensial slik du viser raushet ovenfor din bestevenn.

Dette høres enkelt ut i teorien, men det er ikke nødvendighvis like enkelt i praksis når følelsene svinger som verst i en hektisk hverdag. Vi er bare mennesker. Men det er nettopp derfor at du først og fremst må elske deg selv først for å bli elsket. Og du må ikke nøye deg med å takke ja til første og beste. Prøvekjør noen biler før du velger en og plukk en fra øverste hylle fordi du fortjener det! Velger du fra øverste hylle er det større sjanse at du jobber hardt for å få det til å fungere. Velg en du har skikkelig lyst på! Du får som regel hva du gir. Så ta en titt på detaljene før du velger..

Den du velger å dele kjærligheten med bør være en du er skikkelig stolt av, en som er din beste venn, partner, elsker og kjæreste som er der både på gode og dårlige dager. Jeg tror at ekte kjærlighet er når to personer elsker hverandre betingelsesløst og ikke ser for seg å leve et liv uten den andre. Når man støtter hverandre i tykt og tynt og jobber mot felles mål sammen fordi man ønsker å oppleve livets eventyrer sammen <3

Kjærligheten er ALT! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *