Å bli sviktet når du trengte støtten som mest..

STAYSTRONGIMG_9923

Foto: ChicasTattoo.com

Har du noen gang opplevd og bli sviktet av den du virkelig trodde du kunne stole på når du trengte støtten aller mest?

Vi har alle våre utfordringer i livet og vi bærer alle en bagasje med en historie som gjør oss til den vi er i dag. Livet går opp og ned for oss alle og vi kan dessverre ikke alltid være den beste utgaven av oss selv. Men det handler om hvordan vi velger å håndtere livets ”ups” and ”downs”. Det ser kanskje ut som om noen lever det perfekte livet på sosiale medier, men sannheten er i de fleste tilfeller en annen. Slutt å lete etter den perfekte personen som kan komme å fikse livet ditt. Se deg i speilen. Der ser du den ene personen som faktisk KAN gjøre endringen slik at du får et bedre liv.

Jeg har mange ganger opplevd å bli sviktet av de jeg trodde alltid ville være der for meg. I en periode av livet mitt tok jeg det tungt at mennesker jeg virkelig så på som mine nærmeste sviktet meg da jeg trengte de som mest. Dette gjorde at jeg ikke følte jeg kunne stole på noen en stund og jeg må innrømme at jeg fortsatt til tider er usikker på hvilke personer jeg kan vise den ekte Lene til. Jeg opplever at noen mennesker ønsker kun den ”perfekte” utgaven av meg siden den gir de energi. Det er til tider krevende å være andres energistasjon selv om jeg brenner for å inspirere andre mennesker til å bli den beste utgaven av seg selv. Det er noen FÅ personer som liker meg akkurat som jeg er og disse menneskene setter jeg enormt pris på å ha i mitt liv. Jeg har også behov for å gråte og å ha en dårlig dag og fortsatt føle at jeg er Bra Nok..

 

Etterhvert har jeg fått en dypere innsikt i mennesket og forstått at disse menneskene som kun vil ha den ”perfekte” utgaven av meg har mer enn nok med seg selv. Det handler ikke om meg. Dessverre tør ikke disse menneskene å si det høyt at de selv sliter siden de ikke ønsker å vise det de vil kalle ”svakhet”. Fasaden er viktigere for disse menneskene.

Selv har jeg hatt faser i livet hvor jeg har hatt mer enn nok med meg selv jeg også. Når mine venner da har vært på felgen og trengt min hjelp har det selvfølgelig vært forferdelig at jeg ikke har kunnet dra de opp slik jeg pleier å gjøre. Min rolle er ofte å være støttespiller når mennesker får seg et par slag i trynet. Det gir meg enormt mye å støtte andre mennesker i livets utfordringer siden jeg har mye livserfaring og vet hvor smertefullt det til tider kan være. Men jeg er også et menneske. Og noen ganger trenger jeg også støtte fra noen. De gangene jeg har hatt mer enn nok med meg selv har jeg sagt det som det er til mine venner.

”Jeg har mer enn nok med meg selv.”

Det er viktig at vi mennesker setter grenser for oss selv. Sier vi for mye ja sliter vi oss ut og blir en svakere utgave av oss selv eller i verste fall flyr vi på veggen og havner på lykkepiller eller psykiatrisk.

Så tenk på dette neste gang du opplever at noen du trodde ville stille opp svikter deg når du trenger det som mest.

Se saken utenifra. Kanskje det ikke handler om deg. Hva med å vise raushet og tenke at kanskje han eller hun har mer enn nok med sine egne problemer?

Er det noe jeg har lært de seneste årene så er det at når alt kommer til alt har jeg kun meg selv. Derfor er jeg nødt til å dekke mine primærbehov og ha fokus på min grunnmur slik at jeg til enhver tid kan være den sterkeste utgaven av meg selv og tåle de gangene jeg får meg en skikkelig en på trynet.

Jeg er stolt og glad over at jeg fortsatt står på beina etter de seneste årene.

Livet mitt er langt fra perfekt og jeg setter pris på de ekte og ærlige menneskene jeg møter på min vei som ser MEG og som liker meg akkurat som jeg er.

8 Comments on “Å bli sviktet når du trengte støtten som mest..

    • Tusen takk Linn 🙂 Det var hyggelig å høre . Vi er først og fremst mennesker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *