Positiv kroppsfiksering

Formokt2012
Kroppsfiksert er for mange et negativt ladet ord og jeg føler jeg ofte har blitt sett på som kroppsfiksert. Kanskje ikke så rart når jeg tenker meg om.  Til tider i mitt liv har jeg nok vært kroppsfiksert med negativt fortegn uten å gå i detaljer av hvorfor nå. Dere som har fulgt meg en stund kan selv tenke dere til hva jeg tenker på.
Men jeg har funnet opp et nytt begrep! Nemlig «Positiv kroppsfiksering»:
Jeg har ikke lenger spiseforstyrrelser eller depresjoner , men et mer avslappet forhold til min kropp. Jeg kan se på min kropp som en fagperson slik en mekaniker ser på delene på en bil. I «voksen» alder har jeg faktisk lært meg å elske min kropp. Når jeg fokuserer på min kropp er det fordi jeg har lidenskap for mitt fag og det er ikke bare min egen kropp jeg er opptatt av. Det er skapelsen og prosjektene jeg er opptatt av. Jeg har helt siden jeg var 17 år gammel og oppdaget fitnessutøver Lena Johanessen syntes det har vært utrolig vakkert med en veltrent muskuløs kropp og vært fasinert over hvordan styrketrening kan forme kroppen.

Jeg er en person som lærer best ved å teste ut ting på min egen kropp og jeg er veldig fasinert over hva vi faktisk kan få til med våre kropper. Jeg leser også en del bøker, men jeg har mye større eierskap til min kunnskap når jeg har testet det selv og nettopp derfor er f.eks livsstilsendring, vektnedgang + øke selvfølelse det jeg er best på. Hele livet har jeg balansert mellom ytterpunkter og jeg kan til tider være mer ekstrem.

Jeg syns mennesker selv skal få velge om de vil være ekstreme eller ikke. Det sier seg jo selv at man ikke kan leve «on the edge» hele tiden.  Helsemessig er balanse helt klart det mest optimale. Det å trene for prestasjon er ikke nødvendighvis det beste for helsen, men jeg syns vi skal akseptere at mennesker tar ulike valg i ulike faser av livet. Selv kommer jeg til å være mer ekstrem en periode igjen nå for å lære. Og jeg GLEDER meg! Jeg har savnet «LA Extreme» siden av meg selv:)  Jeg trives best når jeg kan være meg selv og kjøre min egen stil og i min verden er det ikke flaut å fokusere på sin lidenskap eller å ha estetiske mål. Jeg digger at mennesker setter seg mål utover A4 og sprenger grenser!
I «walk the talk»
Jeg har vært spesielt interessert i hvordan vi kan bygge muskler og gjøre det beste ut av de genene vi har fått tildelt helt siden jeg var 17 år og jobbet som aerobicinstruktør på Askim helsesenter, men jeg har manglet kunnskap og derfor tatt en del feil valg i forhold til min egen helse og kropp. Etter å ha gått personlig trener utdanning og ha fått erfaring ved å trene klienter har jeg lært enormt mye, men jeg er fortsatt mer sulten på kunnskap.

Jeg bruker min egen kropp som eksperiment for å lære mer så jeg kan hjelpe flere mennesker med å nå sine mål enten det er helserelatert , på prestasjon eller estetisk. Min erfaring er at de fleste kommer til personlig trener av estetiske årsaker uansett hva folk sier utad. Som regel sier tør ikke folk å si det rett ut siden det fortsatt kan oppleves upolitisk korrekt av mange og mange er redd for å bli oppfattet overfladisk. Jaja..

Jeg sørger uansett for å hjelpe mine klienter å finne en balanse. Det indre og det ytre henger sammen. Ofte kommer klienter til meg av estetiske årsaker, men jeg opplever etterhvert som de har fått en bedre selvfølelse at den estetiske årsaken heller blir en bonus.
I 2008 startet min reise og livsstilsendring. Det har vært en omstillingsprosess som til tider har vært krevende, men svært lærerik.

I dag brenner jeg for å pushe andre mennesker til å nå sine mål og få økt prestasjon i sitt liv og økt livskvalitet. Jeg er opptatt av indre og ytre styrke og å se mennesket. Fokuset er nå på «LA Lifestyle» og på å hele tiden lære mer.
Fra 2008 til 2015 har jeg vært igjennom en stor bevisstgjøringsreise og etter å ha fått bra resultater på mine kunder VET jeg at dette er noe jeg er god på, men jeg vil bli bedre. Jeg digger min egen livsstil og derfor ønsker jeg å videreformidle min livsstilsfilosofi i håp om å bidra til at flere mennesker kan bli en enda bedre utgave av seg selv gjennom å legge om til en sunnere livsstil både ved en sunnere livsstil med fysisk og mental trening.
JEG VET det funker!

Man bygger ikke et hus uten grunnmur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *