Jeg er i en prosess under utvikling..

Foto: Pinterest
På coachingstudiene jeg går på har vi nå en team modul og det er utrolig spennende.

Vi har satt sammen 3 sterke og velfungerende team med ulike personlighetstyper og i dag har vi tatt imot og gitt feedback til alle i vår gruppe på hvordan vi oppfattes.

Mange gruet seg til dette og det forstår jeg. Vi mennesker er jo ofte vår sterkeste kritiker samtidig som mange av oss ikke liker gi negativ kritikk. I dette tilfellet var poenget å gi konstruktiv kritikk som kunne gi næring til vekst + å påpeke sterke sider. Jeg digger slike oppgaver da det gjør meg enda mer bevisst på hvem jeg er og hvordan jeg oppfattes av andre. Da har jeg samtidig muligheten til å vokse som menneske og bli enda flinkere til å kommunisere og formidle budskap. Jo bedre jeg kjenner meg selv jo bedre kan jeg kommunisere med andre mennesker føler jeg.

Jeg har gjort noe lignende før og har opp igjennom min periode i rampelyset fått mye feedback både positiv, konstruktivt og negativt. I settingen på skolen var det i trygge rammer hvor vi har trent på å gi feedback på en god måte, så dette var skikkelig luksus spør du meg! For hvordan kan vi bli bedre uten feedback?

Selv har jeg vært igjennom en stor endring siden 2008 hvor jeg bevisst har øvd på blant annet å bli mer selvsikker og mindre selvopptatt.  Jeg fikk en direkte tilbakemelding om dette fra en konsulent i 2009 som skulle hjelpe meg å finne ut av hvem jeg var etter at jeg hadde mistet meg selv. Dette skjedde  etter å ha gått på tvers av mine verdier litt for mange ganger. Jeg tok til meg kritikken og har vært opptatt av å bli mer støttende, god på å se mennesker og god på å lytte. Samtidig har jeg øvd på blant annet at jeg ikke alltid må være leder og ha sterke meninger. Jeg må ikke ALLTID si hva jeg mener og kan være fleksibel og bøye meg for flertallet om det som blir sagt er bra. Jeg må ikke være i sentrum til enhver tid . Jeg har også øvd på å svelgekamelerogelefanter og å velge mine kamper.

Denne dagen veldig interresant for meg siden jeg nå kunne få en feedback på om jeg har greid å endre meg.

Den negative kritikken jeg fikk var at jeg noen ganger har litt mange baller i luften og derfor ikke får med meg alle detaljene. Dette er jeg veldig bevisst på, men er noe viktig for meg er jeg superfokusert. Dette er hele tiden en evaluering for meg. Jeg ser at det kan være irriterende i en gruppe å måtte gjenta ting fordi jeg ikke er tilstede. Samtidig fikk jeg tilbakemelding på at jeg godt kunne si mer mine meninger siden de i gruppen så mine meninger som verdifulle. For meg som ofte har fått beskjed om å holde kjeft med mindre jeg har noe vettig å si og ofte har blitt dømt for å være blond og dum var dette veldig positivt. Spesielt siden jeg trives best ved å delta aktivt. Videre kunne jeg virke arrogant og overfladisk siden jeg var så utålmodig og ville raskest mulig til målet og helst ville unngå konflikter. Altså kan jeg godt bli med å diskutere litt mer i dybden før vi gasser på videre slik at vi får med oss viktige poenger og verdifull info.

Jeg fikk tilbakemelding på at jeg var god på å lytte, se mennesker og støtte. Samtidig fikk jeg positiv feedback på at jeg har bra drive, tar ansvar, er spontan og aktiv hvilket skaper trygghet og skaper glede hos de i teamet mitt.  Jeg fikk positiv feedback på min energi og at jeg tør kaste meg ut i ting og er meg selv. Jeg tør stille spørsmål andre ikke tør å stille. Jeg sender ut gode vibber i form av øyekontakt og kroppsspråk hvilket oppleves støttende og skaper trygghet. Samtidig lytter jeg godt etter når de i teamet snakker og stiller gode oppfølgingsspørsmål for å få klarhet i og forstå mine teammedlemmer bedre. Jeg var også fleksibel og åpen for andres forslag og ideer.
Så oppsummeringen:

Jeg har trent på å bli det motsatte av hva jeg var og nå er målet å balansere det og «finjustere» mer. Nå vil jeg fortsette å dyrke mine styrker og forbedre mine «svake» sider.

Jeg studerer NLP, lederskap og kommunikasjon ved www.coachteam.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *