Hva er suksess for deg? 

Foto: Pinterest

For meg virker det som om det er veldig mange mennesker som ikke forstår at de lar seg påvirke. Mange skal ha det nyeste og beste av både designervesker og det nyeste på interiørfronten. I dag hadde jeg en samtale med ei venninne hvor jeg ble opplyst om noen latterlig dyre skjerf av et spesifikt merke man måtte ha for å være med i gjengen. Really? For noen er dette symboler på å være vellykket. Suksess for mange måles i penger og de føler seg derfor vellykket når de bærer dyre kvalitetsmerker.

Det er Absolut ikke noe galt med fine kvalitetsting. Jeg liker selv fine ting,  men når noen blir avhengig og besatt av å ha det siste nye og av å leve denne dyre livsstilen skjer det mye bak fasaden vi sjelden får høre om. Disse menneskene sier sjelden » Jeg har ikke råd»… Mange av dem ser tilsynelatende «vellykket» ut utad, men kan skylde 500 000 eller mer på kjøpekort , ha psykiske problemer eller problemer i forholdet de er i pga stress som skapes i livet ved at de jobber døgnet rundt for å opprettholde «det gode liv» og den «perfekte» fasaden.. Men er dette det gode liv? Er dette lykken?

I dag streber mange i samfunnet etter perfeksjonisme og det å bli best. Samtidig skrives det om de stakars ungdommene som vokser opp i dagens samfunn med så mye press. Men er det så rart at ungdommen vil gjøre det bra på skolen og at de vil se bra ut? Velger de å legge press på sine egne skuldre eller opplever de press fra foreldre eller samfunnet?  Noe av det mest grunnleggende i oss mennesker handler om å bli sett. Vi trenger alle en bekreftelse på vår eksistens. Det er ingen som applauderer om du ikke imponerer er det vel? Lets face it.. Det applauderes svært sjelden for middelmådighet.

Alle kan ikke bli best. Men vi kan alle akseptere oss selv som bra nok og bli den beste utgaven av oss selv.

Lytt til din indre stemme og still deg selv spørsmålet om hva som er viktig for DEG! Hva gir deg god livskvalitet? Hva er viktig for deg? Hvilke verdier er viktig for deg? Hva er bra nok? Lev i tråd med dine verdier. Livet er for kort til å leve et fasadeliv. Hvorfor leve i et fengsel hvor du lever opp til alle andres forventninger når du kan velge å leve det livet som føles rett for deg? Det finnes ikke ET fasitsvar for hvordan du skal leve ditt liv.

Du bygger ikke et hus uten grunnmur. For meg handler det om å ha en god grunnmur med de elementene som gir meg god livskvalitet. Helsen er for meg viktigere enn materialisme og fasade.

Derfor velger jeg heller å leve et enklere liv og ha frihet framfor å jage det livet jeg føler altfor mange jager. Altfor mange jager det livet som gjør at stadig flere sliter både med sin fysiske og mentale helse.

Nok er nok! Det er på tide å gjøre noe! Men hva gjør vi? Er det mulig å endre det fokuset som i dag preger samfunnet? Hva kan vi gjøre?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *