STØTTESPILLERE ER ET MUST!

113

Her er jeg og mamma på tur i Paris. Vi er begge to veldig glad i å jobbe mye og derfor får vi sjelden tid til å reise bort på turer som dette, men jeg er som regel på besøk hos moren min for å se Skal vi danse, vi trener sammen innimellom og vi sparrer litt i forhold til avgjørelser som skal taes i livet. Og de er det jammen mange av. Jo eldre man blir jo flere avgjørelser skal taes og jo større konsekvenser for det om du tar feil valg. For jeg har jo en tendens til å ville stadig kaste meg ut i større utfordringer siden jeg har en sterk trang til å utvikle meg og å nå nye mål.

Jo mer jeg ser tilbake på livet jo mer innser jeg at min mor sin støtte har vært helt avgjørende for at jeg skulle klare å nå alle de målene jeg har satt meg. Det er fort gjort og ta våre nærmeste for gitt og desverre er det ofte de det går utover om vi ikke har det godt med oss selv. Og som flere av dere vet hadde jeg jo en trøblete ungdomstid. Stakars moren min som måtte holde ut med den rebellen jeg var. Jeg stakk jo av i tidlig alder og skulle være voksen og klare meg selv. Det gikk jo ikke så veldig bra akkurat. Dere kan lese mer om dette i boken min .

093

Foto: I <3 my mum. En av de få menneskene i livet mitt jeg kan stole på.

Jeg stakk jo blant annet av til Oslo og nektet ta imot hjelp. Det fikk sine konsekvenser. Dette er også noe av det jeg skal snakke om i foredraget jeg skal holde i slutten av oktober på «Jentedagen» i Ås for studenter mellom 16 og 22 år også. Jeg er ikke fan av å angre på ting jeg har gjort og mener det jeg har gjort har gjort at jeg har blitt den jeg er i dag. Men.. Det er jo et par ting jeg kanskje kunne ha vært foruten eller hvertfall ikke ville ha gjort igjen 😉 Men når ulykken vel har skjedd må man bare snu det til noe positivt og derfor deler jeg mine erfaringer for å kunne hjelpe andre så de ikke driter seg ut på samme måte som meg f.eks. Jeg har heldighvis ikke gjort noen andre enn meg selv vondt.

Etter at jeg flyttet for meg selv har jeg heldighvis blitt flinkere til å sette pris på min kjære mor, men jeg må innrømme at jeg til tider har dårlig samvittighet for hvor selvopptatt jeg til tider har vært. Men dette kom selvfølgelig av usikkerhet grunnet den traumatiske opplevelsen jeg opplevde da jeg var 12 år som ble som et ran på min lille selvfølelse som var opparbeidet i så ung alder. Det er rørende hvor mye tid og energi min mor har lagt ned for at jeg skal ha det bra. Moren min ble ofte hysjet på da hun var liten og fikk ikke lov til å gjøre akkurat som hun ville. Derfor har jeg fått friere tøyler og moren min har heiet meg fram fritt for jantelov enten jeg har stått på VG lista topp 20 rådhusplasse og sunget om de store silikonpuppene mine eller jeg har sittet i seriøs debatt om ernæring på NRK. Det er hva jeg kaller betingelsesløs ekte kjærleik 🙂

0045

Tenk om moren min hadde vært konservativ og veldig streng. Da ville jo aldri livet mitt ha vært så fargerikt og morsomt som det har vært og fortsatt er. Da ville jeg antagelighvis ha blitt tvunget til å være noe helt annet enn det jeg er. Men heldighvis har jeg vært heldig å ha en mor som har latt meg få være den jeg ønsker å være og hun støtter meg uansett.

Det viktigste for moren min er vel egentlig at jeg er ærlig, rettferdig, hardtarbeidende og bidrar med å hjelpe andre mennesker.

Jeg er utrolig stolt og takknemmelig over å ha en mor som er så hardworking, raus og glad i alle mennesker. Min mor tar imot alle mine venner med åpne armer og mine venner er mamma sine venner.

Det jeg ønsker å si med dette innlegget er at vi må være flinke til å ta vare på de menneskene som virkelig betyr noe for oss i livet. Ikke ta de som en selvfølge, men vis at du oppriktig setter pris på de

<3 <3 <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *