PÅ TIDE Å KARBE OPP

410633-7-1329592326272

 

Jeg har enda ikke bestemt meg for om jeg skal løpe halvmaraton (2,1 mil) eller full maraton ( 4,2 mil) på lørdag. Men den avgjørelsen tar jeg i løpet av få dager 🙂

Men det jeg hvertfall vet at nå er det uansett på tide å karbe opp hvilket jeg synes er HELT fantastisk siden jeg elsker karbohydrater og ikke spiser så mye av det til hverdags i kostholdet mitt.

Når man skal løpe maraton er det viktig at man roer litt ned på treningsmengde og intensitet de siste to ukene før løpet og samtidig øker inntaket av karbohydrater slik at man fyller opp energilagrene . De siste to dagene før løpet bør du kjøre på med karbohydrater og fylle på så du har nok energi å forbruke når du skal i ilden. Brød, pasta, ris, kornblanding, poteter og frukt er fine kilder til karbohydrater.

Vær forsiktig med å spise matvarer du ikke er vant til på «raceday» . Det er ikke dagen hvor du bør eksperimentere med inntaket. Det er viktig at du spiser matvarer du vet kroppen din er vant til å fordøye.

Selv kommer jeg til å fortsette å spise som jeg pleier bare at jeg legger til litt mer fullkornsris og søtpotet til middagene mine og litt ekstra frukt. Og så kommer jeg nok høyst sannsynlig til å bake meg noen boller til freddan for å kose meg før THE DAY 🙂

Kos dere med oppkarbingen folkens! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *