OSLO MARATON NÆRMER SEG

HammerentilBjørnholtogvidere

 

Nå er det i underkant av 2 uker til Oslo maraton og siden jeg ble utfordret til å bytte fra 10 km til halvmaraton følte jeg i dag for å teste hvordan det faktisk ville kjennes på kroppen. Etter en heavy uke med mange slag midt i trynet føltes det veldig godt å komme seg ut i frisk luft og klarne tankene. Det var SÅ deilig å være helt alene ute i skogen og logge av.

Jeg startet ved Hammeren og løp i oppoverbakke opp mot Bjørnholt som er ca 8 km og så løp jeg videre et stykke ca 3 km forbi. Min Endomondo slo seg av og derfor fikk jeg ikke tracket det eksakt, men endte vel opp med å løpe mellom 2,2 – 2,4 mil. Forsøkte å finne ut av det på kartet, men det var jammen ikke så lett. Vel, samme det. Løp hvertfall over 2,1 mil og i nesten 3 timer i følge min Polar.  Kroppen taklet helt fint å gjennomføre et halvmaraton med andre ord. Spent på hvordan kroppen føles i dagene etterpå 😉

Da jeg løp halvmaraton på Gøteborgsvarvet i 2010 følte jeg meg mørbanket i rygg og knær en uke etterpå. Men det var riktignok på asfalt og jeg har trent mye mer styrke siden den tid. I dag løp jeg på grusvei og jeg løp dessuten forsiktig i sone 2-3 på ca 75% av maks fordi jeg ønsket å løpe som avkobling, for mestring og for å sortere tanker. Det var utrolig deilig å få sortert og nullstilt etter en hektisk arbeidsuke.

Jeg begynte veldig forsiktig. Halvparten av veien var oppover, så det tok litt lenger tid enn om jeg ville løpt på flatt underlag. Det var en positiv overraskelse å oppdage at kroppen min taklet å løpe i 3 timer. Merket ingenting syre i beina, vondt i knær eller rygg og pusten gikk det veldig fint med.

Alle kan klare å løpe langt så lenge man posjonerer ut energien. Det handler bare om å tilpasse tempoet. Så lenge man begynner pent og løper rolig med et skritt foran det andre kommer man framover og kan løpe mye lenger enn man tror.

Skal forsøke å få løpt løypen vi skal løpe på halvmaratonet 20.september på asfalt for å sjekke hvordan kroppen responderer på det også. For meg er det aller viktigste å gjennomføre og føle mestring på kroppen, men det blir mindre stress i en konkurranse om man er best mulig forberedt.

Når man skal løpe langt er det viktig å ha en god kjernemuskulatur og ikke minst stabilitet rundt hoftene så man ikke pådrar seg rygg og kneskader. Å løpe så langt er stor belastning på kroppen, så det er viktig at man husker å legge inn styrketrening på planen også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *