TANKER


(Bildet tatt av Anne Brith som konkurrerer i «Hele Norge baker» på TV3. Hun laget en HELT fantastisk bursdagskake til meg i oktober;)

Jeg synes det er så utrolig gøy og sitte å følge med på alle menneskene jeg beundrer på deres vei og jeg liker godt å være heiagjeng for dem . Noen ganger er det kanskje litt for komfortabelt å sitte å være «bakkvinne»/støttespiller som sitter bak og drar i tråder. Da er jeg ikke like «levende blink» som når jeg er en mediaperson som stikker hodet mitt fram 😉 Jeg er til enhver tid livsstilsrådgiver for ca. 30 personer.  Dette er mennesker som virkelig verdsetter meg i den jobben jeg gjør og det gir meg en enorm styrke å hjelpe de menneskene jeg bryr meg om. For jeg jobber kun med mennesker jeg beundrer siden det er da jeg jobber best. Min jobb kan være ganske så usynlig til tider og folk forstår ikke alltid hvor mye jeg jobber siden jobben ikke bare foregår fysisk, men mentalt, verbalt og skriftlig over telefon, mail, sosiale medier etc. Dette gjør at jeg til tider føler meg som en hemmelig agent. Ikke alle trenger å vite alt hva jeg gjør til enhver tid. Dette er noe jeg har lyst til å holde på med i mange år framover og noe jeg føler jeg er god på. Jeg er en åpen person sammenlignet med mange andre og dette er en av mine styrker, men jeg verner allikevel om mitt privatliv og deler ikke alt. Selv i mine mørke perioder av livet ønsket jeg å hjelpe andre mennesker. Den gangen glemte jeg desverre meg selv, men nå har jeg blitt flinkere til å sette grenser og ha min helse i fokus.

Akkurat nå er jeg inne i en tankefull periode. Jeg er tøff og frampå, men følsom og sårbar. Ikke alle mennesker forstår denne kombinasjonen, men vi mennesker har mange fasetter og jeg synes vi skal få lov til å være lei oss, ha temperament, le, smile eller BARE VÆRE. Jeg er et menneske som spiller på hele følelsesregisteret og mine nærmeste som kjenner meg er glad i meg akkurat som jeg er. Det er ikke alltid lett å vite hvilke mennesker man kan stole på og det er en fin balansegang når det gjelder hvilke kameler man skal svelge og ikke. Jeg er nok en av de som tar sjanser og går på en del smeller framfor den som svelger for mange kameler, jatter og blir overkjørt.. Jeg har forøvrig vært der en periode av livet også, men da følte jeg meg veldig hersket over. Noen ganger er det ikke godt å vite om mennesker utøver hersketeknikk med vilje eller ikke, men jeg har liten toleranse ovenfor mennesker som uttøver dette. Om dere leser litt om det og setter dere inn i hva det er, vil dere bli overrasket over hvor utbredt det er. Mange finner seg i dette fordi de ikke vet bedre og tror det er de som er feil og dette er skummelt. Ledere som vil deg godt snakker ikke ned til deg og herser med deg. De snakker til deg med respekt,  gir deg trygghet og motivasjon så du gjør en bedre jobb.

Nå har jeg nettopp avsluttet et prosjekt og jeg kjenner meg litt tom på innsiden. Denne følelsen har jeg rett som det er siden jeg har drevet eget selskap i snart 10 år og jobber ofte prosjektbasert. (10 års jubileum i år) Så i mitt liv er det mye høyt og lavt. Det har tatt tid å lære seg å balansere dette og det hender fortsatt at det er en utfordring å holde balansen. Heldighvis er jeg så heldig at jeg har en liten heiagjeng som ikke bare heier på meg når det går bra, men som synes jeg er like fantastisk når det stormer som verst og jeg ikke alltid scorer hole in one. For vi kan ikke alltid score. Det er gjerne når vi bommer eller tar et feil eller mindre smart valg at vi lærer. Og de som er glad i meg måler ikke kjærligheten i hva jeg presterer på jobb. Det er dessuten viktig at vi lytter til vår egen magefølelse og tar valg ut ifra våre egne verdier.

Jeg har mange samtaler med mennesker i min jobb angående akkurat dette. Veldig mange føler jobben er det som definerer dem og utenfor jobben mangler de selvfølelse. De føler at de er gode i jobben og scorer høyt på motivasjon og selvtillit i forhold til arbeidsrelaterte saker, men så fort det kommer til de som menneske, partner, venn eller pappa føler de ikke at de duger.

Selv jobber jeg mest med livsstilsendringer og endringer er krevende. I det siste har jeg tatt en del større sjanser og gjort en god del endringer selv og jeg merker det absolut på kroppen at det er en utfordring. Men det er jo typisk meg! Jeg sa til min kjære Supermann » Hvorfor er jeg så dum og tar så mange sjanser?

Da svarte min kjære » Er Kjell Inge Røkke dum også da? Han har jo tatt masse sjanser. Man er jo nødt til å ta sjanser om man skal få til noe her i livet. Alle som har lyktes har jo tatt store sjanser. Skal jeg si til Kjell Inge Røkke at «Du er dum» da! ?»

Haha.. Da klarte jeg ikke la være å dra på smilebåndet. Må si jeg føler meg priviligert som har en Supermannmotivator 🙂 Brått følte jeg meg ikke så dum lenger.

Husk at vi er unike hver og en, uavhengig av om vi presterer eller ikke. Det finnes kun en av deg! Noen ganger må vi tillate oss og bare være..